De grote gezamenlijke hobby  van Paulien (11), Julius (9) en Vera (7) Backer is het maken van muziek.

Op zevenjarige leeftijd is Paulien samen met haar vriendin Hedwig van der Meulen begonnen met blokfluit spelen . Vanaf haar negende stapte ze over op de klarinet. Julius begon op zijn zesde met pianospelen en Vera was vier jaar toen ze met blokfluit begon en speelt  vanaf haar zesde viool. Iedereen heeft zijn eigen instrument mogen kiezen en is daar helemaal blij mee.

Paulien heeft inspiratie opgedaan om muziek te maken door het bezoeken van verschillende optredens zoals de jaarlijkse ZomerJazzFietstour. Julius is geïnspireerd geraakt doordat thuis vaak pianomuziek opstaat en Vera volgde haar oudere broer en zus, maar koos vervolgens haar eigen weg. De twee oudsten krijgen les bij muziekschool Noordakkoord en de jongste gaat naar het strijkersstudio in Groningen.
Wat vinden ze leuk om te spelen? Julius speelt het liefst klassieke snelle ritmische stukken van onbekende componisten. Hij heeft meegedaan aan de Piano Driedaagse in Rotterdam, waar hij in de grote concertzaal mocht optreden en in de halve finale kwam . Hij speelde toen stukjes van de Russische componist Dimitry Kabalevski.
Zie het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=iiCApZT8tmA&feature=youtu.be

 

Paulien houdt meer van vrije jazz, improviseren dus. Naast haar reguliere les, krijgt ze al een tijdje les van Robert van der Meulen. Daar speelt ze samen met haar beste vriendinnen Hedwig van der Meulen (saxofoon) en Eline Meijer (viool).  Dat klinkt al best leuk, zodat ze samen met Julius al zo menig optredentje in het dorp hebben verzorgd.  Ook Vera, de jongste, die net overgegaan van een ¼ viool naar een ½ viool, speelt steeds vaker samen met de andere kinderen. Vera vindt samen spelen eigenlijk het leukst.  In Groningen speelt ze zelfs in een orkestje bestaande uit ongeveer 25 tot 30 kinderen die allemaal viool of cello spelen.
Er klinkt dus vaak muziek in “huize Backer”, soms is er ook geruzie over wie wanneer en waar gaat oefenen, zeker omdat de kinderen proberen gemiddeld ¾ uur  tot 1 uur per dag te oefenen. Dit is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk naast alle andere activiteiten. Naast het spelen van muziekinstrumenten zitten ze namelijk alle drie ook op jeugdtheaterschool Wonderboom. Ze vinden toneel spelen leuk en er ontstaat weer een andere vrienden/vriendinnenkring.
Ten slotte kunnen we vertellen dat de kinderen de volgende sporten beoefenen:
Gym, zwemles, voetbal, tennis, tafeltennis en Paulien zit op voltige.
Voor uitleg zie een voorbeeldfilmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=VQDg95xP9iY&feature=youtu.be
Nou zou je denken ‘hebben ze nog tijd voor andere dingen’. Ja hoor, zoals alle kinderen spelen ze graag buiten of met Playmobil. Verder heeft de een een vogelclub opgericht en de ander een vlinderclub.

 

En …. ze gaan ook nog naar school.

 

Naar aanleiding van dit interview doet de redactie van de website een oproep aan alle jongeren uit Eenrum van 0 tot 21 jaar  die iets bijzonders, leuks of gewoons kan vertellen over jezelf of over meerdere kinderen.
Je kan je verhaal insturen onder het kopje Nieuwsbericht insturen of via mail onder Contact
Je kunt natuurlijk ook aangeven dat je geïnterviewd wil worden.