Evenementen

Jaarlijks terugkerende evenementen in Eenrum

Spring Eenrum

Spring is hèt grote muziekfestijn van Eenrum. Ieder jaar wordt dit op de avond van eerste paasdag gehouden op het sportpark in een grote feesttent. Zaterdagavond voorafgaand aan Pasen organiseert het Spring bestuur De Ainrommer Oavend.

Geuren en Kleurenfeest in het arboretum Notoarestoen

Twee weekenden in de maand mei staan in het teken van het Geuren en Kleurenfeest in de Notoarestoen. De tuin is dan op z’n mooist. Onder het genot van muziek en een hapje en drankje kan van de tuin genoten worden.

Geuren & Kleurenfeest_Notoarestoen

Hemelvaartsmarkt

Sinds jaar en dag komt de hele omgeving op Hemelvaartsdag naar Eenrum toe. Dit vanwege de Hemelvaartsmarkt, een grote drukbezochte markt met vele afwisselende kraampjes. Ook kan op deze dag de Eenrumer toren worden beklommen en hiervandaan kijkt men met helder weer zonder moeite naar het wad of de stad Groningen.

Grasbaanraces

Elk jaar in het derde weekend van Augustus worden er grasbaanraces georganiseerd door de MC Eenrum
 Grasbaan- of Langbaanracen (vanwege de lengte van 625m van de baan behoort Eenrum officieel ook tot de langbanen) is één van de baansport-disciplines, waartoe ook speedway en ijsracen behoren. De ovale baan is geheel overzichtelijk, zodat de wedstrijden vanaf het begin tot het eind goed en helemaal gevolgd kunnen worden.
Stiekema De Jong ONK Finale Grasbaan Eenrum 2013

 Eenrumer kermis

De Eenrumer Kermis is een bekend evenement in de gehele omgeving. Als Noord-Groninger moet je er toch zeker een keer zijn geweest. De kermis vindt plaats in het derde weekend van augustus en begint op donderdagavond met fietsencross. Op vrijdagmiddag wordt de kermis feestelijk geopend door leden van de kermiscommissie die een ritje in een van de attracties maken. Voor de kleintjes komt er op zaterdag- en zondagmiddag een clown met ballonnen en voor de volwassenen is er bij cafetaria bar Eendrum een Kelnerrace. Zaterdagavond is er in zaal Bulthuis groot feest met muziek van Dance Reaction en ook zijn er in de café’s allerlei optredens van bands.
De derde dag van het feestweekend staat niet alleen in het teken van de kermis, maar ook van de grasbaanraces.

Intocht Sinterklaas

Natuurlijk komt de Sint graag in ons prachtige dorp Eenrum, daarom ontvangen wij hem dan ook feestelijk met een optocht. Deze optocht wordt begeleid door muziekvereniging Orpheus en de Sint gaat voorop.
Na een ronde door het dorp gemaakt te hebben, is er voor de jongsten een feest bij Abrahams Mosterdmakerij. Daar zingen ze liedjes en voeren ze zelfbedachte dansjes op. Sommige kinderen nemen zelfs hun muziekinstrument mee om de Sint te laten zien wat ze al kunnen.