Wie ben je?
Ik ben Jolanda Staal-Zaagman, geboren 28 november 1978. In het dagelijks leven ben ik, met veel plezier, werkzaam bij de gemeente Groningen, als projectleider dienstverlening. Ik ben getrouwd met Hans. In 2012 ben ik in Eenrum komen wonen met mijn twee zonen Marco (2005) en Melvin (2007). In mijn vrije tijd speel ik klarinet en sport ik graag. Het liefst buiten.

Waarom een bestuursfunctie in Dorpsbelangen?
Toen ik in Eenrum kwam wonen, was het een dorp dat voor mij alleen bekend was door Abrahams Mosterdmakerij. De eerste drieëndertig jaar van mijn leven speelde zich buiten Eenrum af. Ik ging samenwonen met iemand die op een paar jaar na zijn hele leven in Eenrum woonde en actief was. Om mijn eigen leven op te bouwen en me snel thuis te voelen in Eenrum ben ik op zoek gegaan naar een bestuursfunctie. Omdat ik graag betrokken ben bij mijn omgeving en het leuk vindt om te ‘besturen’. Dorpsbelangen sprak me aan, omdat het over veel verschillende onderwerpen gaat en omdat het iets is wat je voor de gemeenschap doet. Gelukkig was er een vacature bij Dorpsbelangen en kon ik toetreden.

Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Eenrum
Ik kan lichtelijk allergisch reageren op het woord krimp. Ik sluit mijn ogen niet voor het fenomeen, maar vind wel eens dat we door vaak het woord te gebruiken er ook in geloven dat het onontkoombaar is. Wat ik belangrijk vind is dat Eenrum, ook als het dorp opgaat in een grote gemeente, haar eigen kleur en karakter behoudt. En dat we ervoor zorgen dat we er met z’n allen in een leefbaar, dynamisch dorp wonen. Een dorp dat aantrekkelijk is voor jong en oud. Dat het inwoneraantal van onze gemeente achteruit gaat en daarmee ook van Eenrum is een mogelijkheid. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat de aantrekkingskracht van Eenrum hoogtij viert, nu én straks.