Kwekerij ”De kleine plantage” Wij bieden u deskundigheid, kwaliteit, service en een groot sortiment vaak bijzondere planten, waaronder veel planten voor de schaduw.We genieten ervan als u onze kwekerij en onze tuinen weet te waarderen.
Openingstijden: van half maart tot half oktober; iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 17:00uur vanaf half oktober tot half maart alleen geopend op afspraak. kijk voor uitzonderingen op de site.
Toegang: gratis

Handerweg 1
9967  TC Eenrum
tel. (0595) 491604
info@dekleineplantage.nl
http://www.dekleineplantage.nl/home.html

Dorpsrondleiding Eenrum
De ene rondleiding is de andere niet. Geheel afhankelijk van uw wensen en de omvang van de groep stellen wij samen met u een programma op van eenvoudige dorpsrondleiding met deskundige gids tot geheel verzorgde arrangementen voor een aangenaam dagje uit. Met bijvoorbeeld een bezoek aan het (dorps)museum, de kerk of een galerie. In combinatie met een bezoek aan het locale café of restaurant wordt natuurlijk ook de inwendige mens niet vergeten!
Heeft u speciale wensen of zoekt u een aangepaste rondleiding door beperking in mobiliteit? Neem dan ook eens contact met ons op om betreffende alternatieve manieren van vervoer en overige activiteiten onder leiding van onze dorpsgidsen.

Het nostalgisch dorp Eenrum heeft veel te bieden op het gebied van cultuurhistorie,archeologie en natuurwaarden en bouwkunst.

Wilt U zelf eens op pad in Eenrum? Onder leiding van een deskundige dorpsgids kunt u het dorp en haar historie van dicht bij leren kennen.

Toegang: afhankelijk van het arrangement

Openingstijden: het hele jaar door op afspraak.
Vertrek punt: molen ”De Lelie” Molenstraat 3, 9967 SL Eenrum.
tel. (0595) 407066
b.g.g. (0595) 491815 / facebook https://www.facebook.com/Dorpsrondleiding-Eenrum-468415896683308/

Molen ”De Lelie”
Molen De Lelie is al een oude molen. Het bouwwerk in het Groningse dorpje Eenrum stamt al uit 1862. De molen wordt gerund door vrijwilligers, zes van hen zijn molenaar. De vrijwilligers geven elke zaterdagmiddag rondleidingen in de molen. Samen houden ze de molen draaiende. Bovendien zijn er in De Lelie gebakken koekjes, ansichtkaarten en diverse meelsoorten te koop.
Molen De Lelie in Eenrum leent zich ook goed voor een vriendinnendag en kinderfeestje (vanaf € 3,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Toegang: gratis, kinderen tot 12 jaar alleen onder begeleiding. Rondleidingen op afspraak kosten 2 euro p.p.
Openingstijden: het hele jaar door elke zaterdag van 13:00 tot 16:30 geopend. af en toe ook op woensdagmiddag geopend.
Molenstraat 3
9967 SL, Eenrum
tel. (o595) 491272 /  facebook https://nl-nl.facebook.com/MolenDeLelieEenrum/

Abraham’s mosterdmakerij
Altijd al willen weten waar Abraham de mosterd haalt? Abraham’s Mosterdmakerij & Restaurant is gelegen in het pittoreske dorp Eenrum, aan de voet van een prachtige molen “De Lelie”. De mosterdmakerij waar nog steeds Abraham’s mosterd wordt gemaakt, is te bezoeken en onze mosterdmaker leidt u graag rond en vertelt u waar Abraham de mosterd haalt.

Toegang: Volwassenen  € 2,00, Kinderen vanaf 6 jr.  € 1,50 (tot 6 jr. gratis). Voor gezelschappen vanaf 15 personen  € 1,50
Openingstijden: woensdag tot en met zondag vanaf 12:00uur
Molenstraat 5
9967 SL Eenrum
tel. (0595) 491600
info@abrahamsmosterdmakerij.nl
http://www.abrahamsmosterdmakerij.nl/

Arboretum ”Notoarestoen” 
Het arboretum Notoarestoen in Eenrum bevat een internationale plantencollectie met de Japanse tempel-boom, Chinese vaantjesboom, Amerikaanse Sequoia’s, rododendrons en nog veel meer. In het voorjaar is het kleurenfeest in Notoarestoen dankzij honderden bloeiende rododendrons. De tuin is het  levenswerk van notaris Smit uit Eenrum, vandaar de naam ”Notoarestoen”, het Groningse woord voor notaristuin.

Toegang: gratis
Openingstijden: het hele jaar elke dag geopend.
Ernsheemsterpad
Eenrum (bezoekadres)
Posthumuslaan 16
9967 PN  Eenrum (postadres)
tel. (0595) 492058
info@arboretumeenrum.nl
http://arboretumeenrum.nl/

Klompenmakerij van der Meulen
In 1900 begon Douwe van der Meulen met het maken van Eenrumer Klompen. Zijn liefde voor het werken met hout deed hem kiezen voor dit ambacht. Doordat hij veel aandacht besteedde aan de pasvorm van de klompen breidde zijn klantenkring zich gestaag uit. In 1920, toen zijn zoon Jetze hem al meehielp, kreeg hij de kans machines aan te schaffen. De goede naam, die de Eenrumer klompen van de familie Van der Meulen verwierven, deed de vraag verder stijgen. Kwaliteit en pasvorm werden echter nooit uit het oog verloren. Met hetzelfde uitgangspunt houden de derde en de vierde generatie, Douwe en Robert, zich bezig met hun traditierijke product. Uit de wijde omtrek weten de klanten hun klompenmakerij te vinden. Velen waarderen ook het feit dat er kleine aanpassingen van de pasvorm mogelijk zijn en dat bij de tripklompen de riemen op maat worden vastgespijkerd.

Toegang:
voor informatie over de rondleidingen en prijzen graag contact opnemen
Openingstijden: voor rondleidingen wordt verzocht een afspraak te maken.
Zuiderstraat 25
9967 RP Eenrum
tel. (0595) 491383
http://www.eenrumerklompen.nl/

Kaarsenmakerij ”Wilhelmus”
De winkel is gevestigd in een van oorsprong oude houtzagerij. De stoere, robuuste sfeer van toen hangt er nog steeds en dat maakt onze winkel uniek en erg gezellig. Natuurlijk hebben we heel veel kaarsen, maar daarnaast kun je bij ons ook terecht voor aanverwante artikelen zoals kandelaars, lantaarns, vuurschalen, hippe én vintage kado’s. Kortom: een bonte verzameling van kleurrijke en bijzondere spullen. Voor ieder wat wils!

Toegang: gratis, het maken van kaarsen kost €5,- p.p. voor twee kaarsen.
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00
Tijdens schoolvakanties: dindag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur
Kerstdagen gesloten. Nieuwjaarsdag geopend van 13.00 – 17.00 uur
Hoofdstraat 14
9967 RJ Eenrum
tel. (0595) 491388
info@kaarsenmakerijwilhelmus.nl
https://kaarsenmakerijwilhelmus.nl/