26 juni gratis concert Oleg Lysenko bij Verhildersum

Zondagmiddag 26 juni om 16.00 uur geeft Oleg Lysenko een concert in de tuin van Verhildersum. Het concert is gratis toegankelijk voor alle in Noord-Groningen wonende Oekraïners, gastgezinnen en vrijwilligers die hen met raad en daad bijstaan. Bij regen zal het concert in Ons Schathoes zijn.

 

Klassiek accordeonist
Oleg is klassiek accordeonist en speelt klassiek accordeon, bayan en bandoneon.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999 bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie in Nederland voort aan de Messiaen Academie. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. In de categorie Ensemble won hij met medestudenten de derde prijs op de Internationale Accordeoncompetitie in Castelfidardo, Italië. Twee jaar later won hij in Nederland als solist de eerste prijs op de Nationale Accordeoncompetitie met zijn vertolking van Victor Vlasovs ‘Vijf gezichten op het land van de Goelag archipel’.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland.

Inloop vanaf 15.30. Graag aanmelden met naam en aantal deelnemers via info@verhildersum.nl. Bezichtiging van de borg is ook mogelijk.

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen