30 april Dutch Open Grass Track succes!

Op zondag 30 april organiseerde Motorclub Eenrum en Omstreken voor de eerste keer een Dutch Open Grass Track op de snelle 625 lange grasbaan van Eenrum naast de WK langbaan op 20 augustus.

Het ging hierbij om een vernieuwde opzet van het ONK grasbaanrace waarbij alle Nederlandse grasbaan toppers aan de start komen. Er zijn vanuit de bond een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo krijgen KNMV-licentiehouders op de dag dat er een ONK verreden dient te worden geen toestemming om in het buitenland te starten of het moet gaan om een EK of een WK wedstrijd.

Wat ook nieuw is dat er vanaf 2017 met transponders gereden wordt zodat men nog beter zien kan wie er bij een close-finish als eerste over de streep komt en daarbij tijdens de trainingen en wedstrijden ronde tijden bekeken kunnen worden.

ZONDAG 30 APRIL

Door het prachtige weer er zat geen wolkje aan de lucht en konden de ruim 1000 man koppige publiek genieten van wedstrijden van top niveau op de “droombaan” in Eenrum. De vrijwilligers hadden er een super snelle grasmat neer gelegd voor in totaal 41 starts.

Nadat de eerste serie van de 85cc jeugd de 125 cc jeugd en de 125cc special gereden waren kwamen de specials senioren aan de beurt .

In de specialklasse reed Jannick de Jong naar de overwinning.

In een spectaculair eerste blok, waarbij de Jong met Romano Hummel en Henry van der Steen de punten zouden gaan verdelen.

Zo bleef het genieten in iedere heat van de Specials senioren want daar was de spanning ten top in het tweede blok gingen de rijders Mellgren, Fabriek en Meijering ieder met 4 punten aan de haal, de Jong kreeg onderweg problemen, zijn slof liet los en hij schopte deze onder het rijden uit, een diskwalificatie in deze heat was het gevolg.

Zo was daar voor de Jong in blok drie een ware titanen strijd op wereld niveau met Hummel aan de gang en ze maakten er een fantastische gevecht van die uiteindelijk door de Hoogkerker werd gewonnen. De Jong had aan zijn 7 gescoorde punten genoeg om toch in de semi-finale te mogen rijden.

Nadat de semi-finales gereden waren konden Henry van der Steen ,Jannick de Jong, Romano Hummel, Anders Mellgren, en Dirk Fabriek zich gaan opmaken voor een fantastische finale deze finale werd een gevecht tussen Jannick de Jong en Romano Hummel. Beide coureurs gaven elkaar niets toe en de rondes werden dan ook binnen 20 seconden afgelegd wat inhield dat er op wereld –niveau gereden werd.

Toen uiteindelijk de stofwolken opgetrokken waren bleek dat Jannick de Jong de dag winnaar was geworden met Romano Hummel als nummer twee en Anders Mellgren als nummer drie Dirk Fabriek kende pech in de finale hij viel uit met een kapotte koppeling.

Zijspannen

Wilfred Detz zat in de rats,voor de race in Eenrum, hij zat zonder bakkenist. Een blik naast hem thuis op de bank bood uitkomst. Zijn bakkenist Henk Auwema kon met een tennis elleboog en een slijmbeurs ontsteking niet aan de start deelnemen. Met zijn vriendin Wendy Arling reed hij de sterren van de hemel. Alleen William Matthijsen en Sandra Mollema waren sneller, de Europese kampioenen lieten namelijk in alles zien dat ze dit jaar ook weer voor de prijzen willen gaan. Achter dit sterke duo deed de rest goed zijn best om een plaatst in de finale te krijgen.

In de finale namen William Mathijssen en Sandra Mollema vanaf het begin de koppositie die ze ook niet weer afgaven. Achter dit duo was het gevecht tussen Wilfred Detz en Wendy Arling samen met Mitch Godden /Paul Smith (UK) om de tweede plaatst, deze werd gewonnen door het Nederlandse duo.

Spektakel werd er ook geboden door de 85cc en de 125cc namen als Joran Marra, Johan Kuiken, Dave Hoogerhuis en Dennis van de ploeg zullen we in de toekomst nog veel van horen. In de finale van de 85 cc was het spannend tot aan de streep waar Dennis van de ploeg Dave Hoogerhuis net voor kon blijven en Rik de Boer uit Menaam werd daar derde.

In de afsluitende manche bij de 125cc jeugd was er in de laatste serie een fantastische winst voor Johan Marra die net Johan Kuiken voorbleef . In de finale bleef het spannend tot op de streep en dat leverde een winst op door Joran Marra die nipt Tonny Blok voor kon blijven tot aan de eind streep en waar Johan kuiken op de derde plaats eindigde.

Spektakel was er ook bij de 125cc Specials jeugd in de laatste serie ging Nynke Sijbesma, tot enthousiasme van het publiek met de winst er vandoor waarbij ze Cristian Wegemans nipt wist te verslaan .

Na deze 3 prachtige afsluitende race bij de jeugd deden de ST1 en de ST2 daar in de finale niets voor onder, gelijk vanaf de eerste serie was het al wel duidelijk dat iedereen er deze middag er wel voor wou gaan nadat de series waren verreden en de stofwolken opgetrokken waren, moesten hier nog 2 finales verreden worden de eerste finale ST2 beloofde gelijk vanaf het startsein spannend te worden in deze finale ging uiteindelijk de winst naar Jan Okke Loonstra met op de voet gevolgd door Gert Jan Valk en op de derde plaatst Anne Bos.

Bij de shorttrack ST1waren Wybe Valkema en Erwin Mulder goed aan elkaar gewaagt na 3 heats stond Wybe Valkema 3 punten voor met op de derde plaatst Frank Hamming. In deze spannende finale ging uiteindelijk Wybe Valkema er met de 1e prijs er van door gevolgd door Erwin Mulder en op de 3e plaatst Frank Hamming.

 

Foto Jannick de Jong en Romano Hummel in gevecht

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen