Nieuws van Hogelandster Energie Coöperatie

Op 31 mei 2016 heeft de Hogelandster Energie Coöperatie haar eerste bijeenkomst gehouden bij DML. Die avond hebben we het idee van ons eerste project -Zonnedak DML Wehe den Hoorn- gepresenteerd. We waren erg blij met de positieve reacties. Op dit moment is er weer goed nieuws te melden.

foto subsidie

De HEC heeft voor het project in Wehe den Hoorn al een tweetal subsidies ontvangen: een start subsidie van 10.000,- Euro vanuit het Energie Loket en een subsidie van de gemeente De Marne van 4000,- Euro.  Het Provinciale fonds voor energieprojecten is vorige week geopend. Omdat we de afgelopen tijd niet stil gezeten hebben en onze plannen klaar liggen hebben we hiervoor direct een aanvraag ingediend.

We verwachten dat we een lening uit dit fonds kunnen krijgen. Dan gaan we meteen van start met het Zonneproject DML. Mensen en bedrijven uit de omgeving van Wehe den Hoorn (Leens, Eenrum, Mensingeweer, Warfhuizen, Zuurdijk, Kloosterburen) kunnen mee doen en zo geld besparen door de lokale opwek van duurzame energie!

Het is onze bedoeling dat iedereen mee kan doen. Iedereen kan dan 15 jaar lang profiteren van teruggave van energiebelasting.

Zegt het voort!

In de volgende nieuwsbrief houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mocht u intussen vragen of opmerkingen hebben:

Mailt u naar info@hogelandsterenergiecooperatie.net

Bellen kan natuurlijk ook: 06-30405961 (Hennie Schoenmaker)
Zonnige groeten van de Hogelandster Energie Coöperatie!

De HEC is aangesloten bij:

logo grek

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen