Ambachten en Kunst op het Molenplein in Eenrum

AMBACHTEN EN KUNST 
OP HET MOLENPLEIN IN  EENRUM

Opzaterdag 4 en zondag 5 oktober vindt de elfde editie van de Dag van de Regio plaats. Ontdek de pareltjes van de regio’s Groningen, Drenthe en de Duitse grensstreek.

Het thema dat dit jaar tijdens de Dag van de Regio centraal staat is “Buur en Cultuur”. Kaarsenmakerij Wilhelmus en Abraham’s Mosterdmakerij organiseren dit jaar een evenement op het gezellige Molenplein waar oude ambachten en kunstenaars centraal staan. Tevens kunnen de vele kunstenaars  en ‘hotspots’die het dorp rijk is worden bezocht via een uitgestippelde route.

Wij zijn druk bezig de laatste ‘puntjes op de i’ van de programmering te zetten. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk op de websites eenrumonline.nl, abrahamsmosterdmakerij.nl en kaarsenmakerijwilhelmus.nl.

Om toch alvast meerdere tipjes van de sluier op te lichten: u zult zich in een ander tijdperk wanen. O.a. een spinnewiel, een weefgetouw en een rokerij zullen prijken op het Molenplein. Pjotr Rijpstra exposeert zijn schilderijen, Margreet Doornbos van Kunsthuis Noordwaarts demonstreert het werken met speksteen. En er zal muziek klinken van Vrijjazzie en Jelmer Dijkstra samen met Theo Onnes!

De vaste ‘attracties’ van het Molenplein; Abraham’s Mosterdmakerij & Restaurant, Kaarsenmakerij Wilhelmus, Molen ‘De Lelie’ en Sarah’s Pannekoeken zijn natuurlijk ook te bezoeken.

 

 

Ballonnenwedstrijd

Zaterdag 4 oktober 11.00 uur is de officiële opening (door….?) van dit feestelijke weekend in Eenrum.

Komt allen!

De opening zal o.a. gepaard gaan met het oplaten van (eco)ballonnen met daaraan een ‘uitnodiging’ om het mooie Eenrum eens te bezoeken. Tevens is dit tegelijkertijd een wedstrijd.

Kom op tijd om een kaartje in te vullen (vanaf 10.30 uur)  en natuurlijk laat je je eigen ballon op! Er is een prijs voor het eerste kaartje dat terugkomt en voor het kaartje dat het verst is gekomen.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen