Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds gaat 13 september van start

PBF logo FCRUIM 30.000 VRIJWILLIGERS IN ACTIE TEGEN SPIERZIEKTEN

Van 13 t/m 19 september start de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Eenrum. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Naast het gebruik van de collectebus zet het fonds ook minder traditionele middelen in tijdens de collecte. Zo gaan er vijftig collectanten op pad met een pinapparaat en is er ook een mogelijkheid om digitaal te collecteren. Hiermee geeft het fonds een praktische oplossing voor de Nederlander die geen kleingeld op zak heeft. En kijkt het fonds naar toekomstgerichte kansen voor de collecte.

 

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het fonds. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. Kom ook in actie tegen spierziekten en geef aan de collectant bij u in de buurt.

Joey is 7 jaar oud en heeft de progressieve spierziekte SMA en daardoor een onzekere levensverwachting. Om een medicijn te vinden is wetenschappelijk onderzoek nodig. Dat kost veel geld. Met uw bijdrage brengen we een medicijn voor Joey een stukje dichterbij.

 

 

Spierziekten

Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. En met succes, dankzij de financiering van het fonds is er onder andere een levensreddend medicijn voor de ziekte van Pompe ontwikkeld en zijn wetenschappers op de goede weg naar een therapie voor de ziekte van Duchenne.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen