De Lelie start het molenseizoen op Koningsdag

Op Koningsdag, donderdag 27 april, start het draai- en bakseizoen voor molen De Lelie. De molen is dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

 

De molen heeft sinds oktober niet stil gestaan. Stil staan is niet goed voor een molen, dus de molenaars zorgen af en toe voor een aantal winterse draaiuren. Maar nu is het tijd voor het reguliere draai- en bezoekschema, mét natuurlijk in de molen gebakken brood en molenkoekjes. Hieronder een overzicht van zowel de reguliere als een aantal bijzondere openingstijden. We hopen u te zien!

 

Reguliere openingstijden

Vanaf nu is de molen iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus komt daar de woensdag nog bij. Het seizoen loopt tot en met oktober, maar de laatste bakdag is 30 september. Naast de reguliere openingstijden is er ook een aantal feestelijke gelegenheden.

 

Nationale Molendag

Vanaf 1974 is iedere tweede zaterdag van mei Nationale Molendag (sinds 2008 is het eigenlijk Nationale Molen- en Gemalendag). Dit jaar is dat dus op 13 mei. Samen met ongeveer 900 molens door het hele land is De Lelie extra lang open die dag: van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Hemelvaart(smarkt)

Op 25 mei is het Hemelvaart. Natuurlijk maakt De Lelie ook dit jaar weer deel uit van alle Hemelvaartactiviteiten in Eenrum. De molen is weer extra lang open: van 09.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar komt er weer een Hemelvaartskrant uit, daarin meer over De Lelie en de activiteiten in en om de molen.

 

Groninger Molenweekend

Naast de nationale ‘viering’ van de molen heeft de provincie Groningen een eigen evenement, het Groninger Molenweekend op 10 en 11 juni. De Lelie doet mee op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het thema dit jaar is ‘beestenboel’ – we gaan eens even nadenken hoe we dat leuk in gaan vullen.

 

Open Monumentendag

Dit jaar is Open Monumentendag op 9 september. De dag wordt al sinds 1987 georganiseerd. De Lelie extra lang open: van 10.00 tot 16.00 uur. Het landelijke thema is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Bij De Lelie wordt Open Monumentendag gecombineerd met de traditionele stationaire motorendag. Met stationaire motoren werden vroeger bijvoorbeeld waterpompen en ook molens aangedreven. Een aantal zeldzame, oude stationaire motoren wordt opgesteld op het molenplein waar ze te bewonderen en beluisteren zijn.

 

Meer weten?

De Lelie: facebook.com/MolenDeLelieEenrum

Het Groninger Landschap: groningerlandschap.nl (De Lelie heeft er haar eigen pagina)

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen