Dutch Open Grass Track

Op 29 april zal Eenrum in het teken staan van spectaculaire motorsport met de Dutch Open Grass Track.

Op Zondag 29 april organiseert Motorclub Eenrum & Omstreken voor de tweede keer een Dutch Open Grass Track op de snelle 625 m lange grasbaan van Eenrum naast de WK langbaan op 19 augustus.

 

5 sterke raceklassen zullen een middag vullend baansport programma voorschotelen.

De startende klassen zijn:

ONK Special Senioren

ONK zijspannen

ONK 125cc Special

NK Shorttrack 250cc

NK Shorttrack 450cc

Flat Track (alleen tijdens de Dutch Open Grass Track in Eenrum)

 

Hierin strijden Nederlands beste coureurs in combinatie met een aantal buitenlandse rijders om de Nederlandse grasbaan titel.

Zullen de opkomende talenten het winnen van de gevestigde namen? Het zal een spannende strijd worden!

 

Het volledige kampioenschap van 2018 word verreden over 5 races:

Het Dutch Open Grass track kampioenschap heeft een eigen informatieve website; www.dutchopengrasstrack.nl en natuurlijk een passende Facebook pagina zullen je informeren over evenementen, rijders, tussenstanden en mee

 

VERDERE INFORMATIE OVER 29 APRIL

Entreeprijzen:

Vanaf 16 jaar € 15,00

12 t/m 16 jaar € 5,00

t/m 11 jaar gratis

MC Eenrum leden € 12,50

Kinderen van leden tot 18 jaar gratis

Parkeren en programma boekje gratis

Opening evenement/rijders voorstelling 13:00 uur

Vanwege het tijdstip in het jaar zal parkeren in het dorp plaats vinden.

Kassa’s zijn te vinden aan de JJ Willingenstraat, Uilkenstraat en Aagstweg.

Dit weekend is er geen mogelijkheid tot kamperen.

 

Het laatste nieuws kunt u vinden op onze Facebook pagina of http://www.mceenrum.nl

 

*Toegevoegde klasse: Flat Track

 

Een nieuwe en spectaculaire motorsport discipline op de baan in Eenrum is Flattrack.

In samenwerking met actief Flattrack coureur Maikel Dijkstra is er een sterk rijdersveld samengesteld om een volwaardige race te rijden met een vol deelnemersveld in Eenrum.

 

Flat Track & Dirt Track: Veel bekende wegracecoureurs gebruiken het als training, Valentino Rossi heeft zelfs een complete Ranch, in Amerika is het razend populair maar wat is het, hoe zit het in elkaar, wat zijn al die benamingen? 

Flat Track & Dirt Track is racen op een oval zonder voorrem en met weinig grip in de banden (zonder noppen) slidend een bocht in driften. De enige manier om te vertragen voor de bocht is om de motor in een slide te zetten en de banden te sliden naar de richting die de motor gaat ‘scrub-off speed’. Pro rijders gebruiken ingaande de bocht de achterwiel slide om te vertragen en de voorband scrub. Zodra de achterzijde schuift, draaien zij het voorwiel naar de bocht met de slidende voorband als rem, waardoor ze platter kunnen gaan met de motor en nog steeds de motor vertragen om de bocht te maken. Flat Track is rond tussen het jaar 1915 en 1920

begonnen in Amerika met Indian en later Harley Davidson. In 1924 vond de eerste race plaats op een mile baan in Toledo, Ohio, Jim Davis won de eerste nationale race gesanctioneerde door de American Motorcyclist Association (AMA).

Flat Track word gedaan op ovale shorttrack (¼ mile), half-mile, mile banen en soms TT banen met linkse, rechtse bochten en één tafelbult. Er word gereden op klei (soms met ‘blue groove’) en ‘pea gravel’ banen. Blue groove betekent een harde ondergrond (bijna te vergelijken met asfalt) waar een blauwe/zwarte lijn in is gereden en dus rubber op komt te staan. Daardoor heeft men alleen op die lijn veel grip en moet de coureur erg gedoseerd gas geven. Bij afwijking van de ‘blue groove’ lijn heeft men geen grip en verliest men snelheid. ‘pea gravel’ betekent een losse gravel baan, waar men minder grip heeft, maar wel makkelijker te rijden is en waar de achterrem weinig gebruikt word. Alleen in Amerika zijn de grote mile banen te bewonderen, ook half mile banen zijn schaars in Europa. TT banen zijn er wel in Engeland bij de DTRA en in Spanje.

Flat Track wordt deze dagen veel gebruikt als training voor wegracers. Valentino Rossi heeft bijvoorbeeld zijn eigen Flat Track Ranch en VR46 Riders Academy, Marc Marquez traint vaak op de spaanse klei banen en zo zijn er ook veel wegracers die deelnemen aan de Superprestigio Dirt Track in Barcelona.

In Amerika zijn er de volgende klassen: de Singles (ééncilinder 450cc crossmotoren, verlaagd en aangepast voor Flat Track), de Twins (tweecilinder motoren vanaf 650 tot 1000 cc) en de Superhooligans (street bikes vanaf 750cc).

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen