EK Finale zijspannen 18 augustus  2019  

EK Finale zijspannen 18 augustus  2019  

 

 Zondag 19 augustus 2019 (13.00u), Sportpark Eenrum

                             Zaterdag 17-08-2019 Jeugd en Nationaal grasbaanraces

 

Traditie getrouw organiseert Motor club Eenrum & Omstreken in het derde weekend van augustus een internationale grasbaan race .

Op Zondag 18 Augustus 2019  zal in Eenrum de finale van het Europees kampioenschap zijspan worden georganiseerd op de snelle baan in Eenrum, en de combinaties zullen er alles aan doen om op eind van de middag als nummer een op de hoogste trede van het podium als nummer een te worden geëerd .

De snelste combinaties  uit Europa zullen aan de start verschijnen ,en met snelheden van meer dan 100 km per uur .

Naast de zijspannen komen natuurlijk ook de solo’s in actie ,en de MC Eenrum heeft 12 top rijders weten te contracteren. In totaal komen er negen WK rijders aan de start. Voor Nederland komen Henry van der Steen Dave Meijerink, Theo Pijper en Romano Hummel in de baan.

Inmiddels zijn de laatste kwalificaties van de zijspannen  verreden  in op Zondag 30 juni Haunstetten in de semi finale ,en zijn de laatste 6 combinatie toegevoegd aan de eerder 6 combinatie zodat er in Eenrum 12 combinatie aan de start zullen verschijnen. Met combinatie als Matthijssen/Mollema en Detz/Arlings Godden/Smith om maar een paar te noemen en de andere combinatie uit Europa .Het zal weer een spannende strijd worden en de winnaar op voorhand aanwijzen zal lastig worden .  het is dan ook nog geen uitgemaakte zaak wie deze middag Europees kampioen zal worden .

Voor de solo’s rijders zal het niet minder spannend zijn want er zullen in totaal 12 toprijders aan de start komen te staan .Maar met rijders als Romano Hummel .Max Dilger .Josef Frank en niet te vergeten Mathieu Tressarieu  en nog acht rijders van binnen en buitenland beloofd het een wedstrijd op wereld niveau te worden.

Naast de Zijspannen en de Solo’s hebben we een prachtige bij programma en zullen de Shorttrack de ST 250 en de 500cc met alle rijders aan de start verschijnen.  Beide klassen zijn een aanvulling op het dagprogramma dat garant staat voor snelheid en veel spektakel.

Op zaterdag 17 augustus zullen de Jeugd en Nationalen aan de start verschijnen .

Deze dag wordt er gereden en gestreden in de volgende klassen en komen de Specials nationalen de 65 cc en de 85 cc de 125 cc cup de 125cc jeugd de Power Girls en de ST 250 cc en de ST500 cc cup aan de start .

Meer informatie

Alle actuele informatie is te vinden op www.mceenrum.nl

Mc Eenrum is ook te vinden op Facebook www.facebook.vm/MCEenrum

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen