Expositie Gesneden stilte Grietje Postma Galerie Het Raadhuis

Al bijna dertig jaar maakt Grietje Postma in haar werk gebruik van de techniek van de reductiehoutsnede. Zij laat zich vooral inspireren door het leven, de natuur en het landschap om haar heen. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde, harmonische sfeer.

V158395De houtsnedes worden in verschillende kleurlagen opgebouwd. Na iedere drukgang wordt een deel van de plank met gutsen weggesneden. De meeste
prenten bestaan uit zo’n 10 tot 15 drukgangen. Het is een tijdrovend proces, dat veel precisie en concentratie vraagt, daardoor ontstaan er maar een beperkt aantal prenten per jaar.Grietje heeft een herkenbaar handschrift ontwikkeld, met een geraffineerde lijnvoering en een veelal gedetailleerde uitvoering. Zij laat daarbij ook het materiaal spreken; regelmatig geeft de houtnerf aan haar prenten een levendige structuur.

Het werk van Postma wordt geëxposeerd op diverse plaatsen in binnen- en buitenland en is aangekocht door verschillende bedrijven, instellingen en particulieren. Het zojuist verschenen oeuvreboek ‘Gesneden Stilte / Carved Silence’, is in de galerie verkrijgbaar.

 

 

Feestelijke opening zondag 1 mei om 14.30 uur.
Pieter Jonker van de Stichting Nobilis spreekt het openingswoord.
De muzikale bijdrage is van Linde Drost (zang en gitaar)

Expositie van 29 april tot 29 mei 2016

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen