Expositie in de Pronkkoamer

PRONKKOAMER
Galerie voor hedendaagse kunst
Saaxumhuizerweg 2, 9957 NH Saaxumhuizen – tel. 0595-425078
e-mail: pronkkoamer@hetnet.nl – www.pronkkoamer.nl
UITNODIGING

Van 6 mei t/m 2 juli 2017 exposeren de volgende kunstenaars in de Pronkkoamer te
Saaxumhuizen: Noor Agter, Peter R. Hein en Gerard Galema. De opening vindt plaats op zaterdag 6 mei om 16.00 uur. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Een hapje en een drankje zullen voor u klaar staan.

Noor Agter heeft al meerdere malen in de Pronkkoamer geëxposeerd met haar bijzondere papier maché beelden. Ze vindt papier maché een heel eigenzinnig materiaal waar ze haar commentaren en beelden goed mee tot uiting kan brengen. Ditmaal maakt ze een installatie
van wrakke, hangende bootjes en eronder witte scherven. Dit als commentaar op de mensonterende toestanden, die zich in en rond de Middellandse zee afspelen. Ook haar vogels zullen te bewonderen zijn.

Peter R. Hein maakt beelden als “tekeningen in de ruimte”getekend in brons. Licht, luchtig, rank en sierlijk zijn de sleutelwoorden.
Mensfiguren, balancerend, zoekend, klimmend naar grote hoogten. Ladders, steigers en wielen zijn de entourage, verbeeldend de interactie tussen mensen t.w. strijd, afhankelijkheid, angst, wanhoop, maar ook aandacht en vertrouwen.
Peter patineert en ciseleert de beelden zelf en maakt ook de mallen, waardoor hij onafhankelijk kan opereren (behalve voor het gieten) Zijn werk is in vele landen ook buiten Europa aangekocht.

Gerard Galema is nieuw voor de Pronkkoamer, beide andere kunstenaars hebben al meerdere malen in de Pronkkoamer geëxposeerd.
Gerard maakte kennis met de abstract/expressionistische kunst en was gelijk verkocht.
Zijn schilderijen zijn kleurrijk maar anderzijds ook ingetogen van aard. Zo is er altijd zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd een oriëntatie op een minimalistische insteek. Op het eerste gezicht komen Gerard’s composities als vanzelfsprekend over, echter bij nadere beschouwing valt een subtiele gelaagdheid en diepgang op, zo kenmerkend voor zijn schilderijen. Geniet van het kleurrijke aanbod abstract expressionistische schilderijen. Met zorg en liefde gemaakt.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen