Expositie kerken van het Hogeland, met verbindende fietsroute

 

Galerie Het Raadhuis organiseert i.s.m. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) de expositie “Kerken van het Hogeland”. De prachtige kerken van het Groninger Hogeland vormen de inspiratie voor veel mensen en voor kunstenaars in het bijzonder. Galeriehoudster Ankie Onnes verzocht 10 kunstenaars werk te maken waarbij zij zich laten inspireren door 7 kerken: Eenrum, Pieterburen, Saaxumhuizen, Vierhuizen, Wehe den Hoorn, Westernieland en Zuurdijk.

De feestelijke opening van de expositie vond plaats op zondag 10 mei in de kerk van Eenrum. Peter Breukink, directeur van de SOGK sprak het openingswoord en opende aansluitend de expositie. Dirk Molenaar, organist van het Lohman-orgel en orgelmentor van de SOGK, speelde Ciacona in d van Johann Pachelbel. Ook was er een optreden van zangeres en actrice Ellen Kiewiet en pianist Henk-Doeke Odinga. Zij vertolkten ter ere van de opening van de expositie enkele songs uit hun nieuwe concertprogramma “Alle Registers Open”

De verbindende fietsroute – kerken van het Hogeland: een schilderachtige route – voert langs de 7 kerken in 2 routes van elk ongeveer 25 kilometer. De ene voert langs Saaxumhuizen en de andere langs Vierhuizen, voor beide is het beginpunt Galerie Het Raadhuis. Beide routes zijn beschreven voor de fiets en voor de auto. Soms komen de routes overeen, soms scheiden de wegen zich. Voor de fietsroute is zoveel mogelijk gekozen voor smalle wegen en fietspaden.

In april werkten 60 amateurschilders o.l.v. Theo Onnes en Antje Sonnenschein bij de kerken van Saaxumhuizen en Vierhuizen. Van 8 mei t/m 21 juni worden de gemaakte werken geëxposeerd in de beide kerken. Tijdens de openingstijden van de Galerie (vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur) zijn beide kerken geopend voor publiek.

Voor meer info: Ankie Onnes, 0595-497002 of kunst@galeriehetraadhuis.nl

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen