Expositie Maike van der Kooij, Theo Onnes, Harm Visser

Expositie  Maike van der Kooij, Theo Onnes, Harm Visser

21 februari t/m 20 april 2014

 

Maike van der Kooij  is gefascineerd door het Groninger landschap.

Haar doeken zijn te beschouwen als portretten van een monumentaal land. Deze legt zij vast in haar kenmerkende pasteuze schilderschrift. Het gaat daarbij niet om een getrouwe weergave, eerder zoekt zij naar de essentie, het karakter van dit lege land.

 

Theo Onnes woont en werkt op Het Hogeland van Groningen.

Dit gebied vormt een onuitputtelijke inspiratiebron: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt  geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om zich heen. Hij vertaalt dit in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons waarneembaar.

 

Harm Visser maakt sculpturen van gelamineerd Plexiglas oude stukken hout en diverse metalen.

Het  gelamineerde Plexiglas is volgens een uniek procedé vervaardigd. De helderheid van Plexiglas in combinatie met ruwe of verweerde onderdelen maakt zijn werk contrastrijk.

 

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.

 

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.

De expositie loopt t/m 20 april.

 

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl

Maike van der Kooij, Groninger Land, acryl op doek, 50 x 60                                                                  Harm Visser, grutto, gelamineerd plexiglas, hout, hoogte 1,50 meter

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen