Extra algemene ledenvergadering VVV Eenrum – Kermiscommissie

Extra algemene ledenvergadering VVV Eenrum – Kermiscommissie

Dinsdag 14 november 20.00uur Dorpshuis Eenrum

De kermiscommissie van de Vereniging Van Volksvermaken Eenrum houdt op dinsdag 14 november as. een extra ledenvergadering in het dorpshuis van Eenrum.
De huidige omvang en invulling van de Eenrumer Kermis en de toekomst van de kermis worden deze avond besproken. De avond zal een informeel karakter hebben waarbij de commissie graag in gesprek gaat met Eenrumers om samen er voor te zorgen dat Eenrum ook in de toekomst een prachtige kermis zal houden.

“Aan de kermis geven mensen hun geld niet meer uit” en “De kermis van de toekomst vraagt om randprogramma: ‘Een stand alone dorpskermis heeft het lastig’ ”. Dit zijn zomaar nieuwsberichten uit het NRC Handelsblad en BN De Stem. De kermis heeft het moeilijk. Brandstofkosten, dure verzekeringen, ander bestedingspatroon van het publiek en ga zo maar door.
Om treurig van te worden… Maar het is helaas wel waar. Veel kermissen worden minder of verdwijnen zelfs. Ook in Eenrum merken wij de laatste jaren dat het steeds moeilijker wordt een ‘goede’ kermis neer te zetten. Het is helaas niet meer als 20 jaren geleden, ‘vrouger was alles beter’.

Uiteraard willen wij, en met ons vele Eenrumers, dat onze kermis wel blijft. En goed blijft. Er zullen dingen moeten veranderen, qua indeling van het programma, meer randactiviteiten zoals muziek bijvoorbeeld. Mensen moeten gelokt worden naar een ‘dagje Eenrum’, iets wat meer inhoudt dan een uurtje over de kermis, hier komen mensen gewoon niet meer voor.

Over al dit soort zaken willen wij graag met jullie in gesprek, we willen onze kant van het verhaal laten horen en waar wij veelal tegenaan lopen, en willen graag samen kijken hoe wij de Eenrummer Kermis weer een boost kunnen geven, zodat publiek weer graag naar Eenrum komt, maar uiteraard ook de kermisexploitanten!

Wij nodigen iedereen van harte uit op
dinsdag 14 november om 20.00u in
Dorpshuis Eenrum.
De koffie en koek staan klaar!

Namens de Kermiscommissie Eenrum,

Thomas Benes

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen