Geen Dodenherdenkingen in gemeente Het Hogeland

Geen Dodenherdenkingen in Het Hogeland

Komende maandag, 4 mei, zijn er als gevolg van de coronacrisis geen openbare Dodenherdeningen in de gemeente Het Hogeland. Wel besteedt een aantal comités op kleine schaal aandacht aan de herdenking. Er worden bloemen en kransen gelegd.

Leden van het college en raadsleden  leggen ’s morgens en ’s middags kransen op 16 verschillende locaties. Burgemeester Henk Jan Bolding houdt een herdenkingstoespraak die in de loop van maandag – na de kransleggingen – op de website en de sociale media van de gemeente verschijnt.

Ook de voorgenomen onthulling van het kunstwerk ‘Levenslicht’ van Daan Roosegaarde op de Joodse begraafplaats in Leens gaat maandag niet door. Hiervoor wordt later dit jaar een datum gezocht.

Alle activiteiten in het kader van Bevrijdingsdag zijn eveneens afgelast. De organisatoren beraden zich momenteel op alternatieve data later dit jaar of begin volgend jaar. Eerder dit jaar ontvingen verschillende verenigingen en organisaties een eenmalige gemeentelijke subsidie voor activiteiten waarbij 75 jaar bevrijding centraal staat.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen