Herenteam grijpt net naast podiumplek tijdens NK Biervatrollen

Afgelopen zaterdag was het weer zover: het jaarlijks NK biervatrollen in Kloosterburen. Ook dit jaar was er een herenteam dat Eenrum vertegenwoordigde. Maar opnieuw waren de mannen net niet snel genoeg: ze eindigen opnieuw op de vierde plek.

Het team, dat onder de naam ‘Gekke Boys Eenrum’ bestond uit Eenrumers Bas Hamminga, Dennis Satnarain en Kevin Oostema en Warfummer Peter van den Burg, wist onder leiding van coach Bram Stuive  geen podiumplek af te dwingen.  Hierdoor hoefden de heren zich niet opnieuw te bewijzen in de finale. Deze uitslag was extra zuur voor de Eenrumers omdat ze in eerste instantie als snelste over de baan stoven. Helaas waren het de strafpunten, 15 seconden per strafpunt, die de heren de das omdeed. Vier strafpunten zorgden ervoor dat ze met een minFoto: Dirk Oostema iem verschil achter de nummer drie eindigden.

Op deze 26e editie van het NK hadden zich een recordaantal deelnemers opgegeven. Achtentwintig teams, 12 vrouwenteams, 13 mannenteams en 2 jongerenteams, gingen de strijd met elkaar aan. Wel werd er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende teams, waardoor er drie finales gespeeld moesten worden. Door de vele aanmeldingen was het voor alle teams een lange avond: de aftrap vond plaats om 18.00 uur en de laatste finales eindigden even na 21.30 uur.

Veel deelnemers waren al ruim voor de start aanwezig om de baan te verkennen. Het parcours verschilde namelijk in veel opzichten met de baan van vorig jaar. Alleen de biertandem, waarbij het biervat als voorwiel diende, en de bekende zeephelling  golden als oude bekenden.  De helling leidde vaak tot grote hilariteit bij het publiek: niet elk team kwam even soepel boven. Een nieuw onderdeel was de zogenaamde wipwap, waarbij de teams over dunne balken in de hoogte hun evenwicht moesten bewaren en tegelijkertijd het biervat veilig aan de overkant moesten krijgen.

Uiteindelijk rolde er een terechte winnaar uit de bus: titelverdediger ‘Café De Marne’ uit Wehe-den Hoorn  prolongeren hun titel en maakte direct de belofte volgend jaar opnieuw de strijd aan te gaan.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen