Het nieuwe seizoen van Ruilkring Hogeland begint met een bijeenkomst op zaterdag 31 aug van 14.00 – 16.00 uur in Eenrum

Gezellig bijpraten en spullen en diensten ‘Pangeln’ is er die middag ook de mogelijkheid een kleine demonstratie van het orgel in de Eenrumer kerk bij te wonen, U kunt iets meer te weten komen over het kerkgebouw en krijgt zelfs de mogelijkheid om de ruim 50 meter hoge toren te beklimmen! Wie er geen zin in heeft of niet geïnteresseerd is in kerken of orgels blijft lekker zitten kletsen of handelen (hopelijk in de tuin), onder het genot van koffie of thee met of zonder taart.

Een kerkorgel is een zeer veelzijdig instrument met heel veel ‘stemmen’. Het dorpsorgel van Eenrum heeft er 28 en dit wordt door Dirk Molenaar toegelicht. Als je eenmaal hebt kennisgemaakt met al die verschillende klanken, begrijp je ze beter en klinken ze anders.

Bent u geen lid, maar wel geïnteresseerd in het concept van een ruilkring, elders ook wel LETs genoemd, dan bent u ook van harte uitgenodigd voor deze middag. U kunt kennis maken met leden van Ruilkring Hogeland en vragen stellen over het reilen en zeilen ervan. Natuurlijk kunt ook u meedoen aan de activiteit in de kerk. Misschien had u naar het concert op 10 aug. willen gaan en heeft u dit gemist, dan is dit misschien een extra stimulans.

NIET-leden dienen zich voor deze middag aan te melden via het contactformulier op de website www.ruilkringhogeland.nl. U ontvangt dan nadere adresgegevens.

Wij hopen veel leden en geïnteresseerden te mogen begroeten op 31 augustus.

Zie ook www.facebook.com/ruilkringhogeland

 

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen