Inloopbijeenkomst Ruilkring Hogeland

Ruilkring Hogeland is een vereniging van mensen die zich bezighoudt met het “kopen, verkopen of uitlenen” van goederen zoals (tuin)gereedschap, boeken, huisraad of een auto, het verlenen van diensten, zoals hulp bij opruimen, tuinklussen en stoelmassage en het delen van kennis bijvoorbeeld op computergebied. En dat allemaal zonder tussenkomst van geld! Als betaalmiddel wordt er nl. een virtuele munt gebruikt: de pangel. Hiermee kunnen leden hun verdiende pangels bij andere leden van de Ruilkring inzetten voor een aanbod dat voor hen aantrekkelijk is. En ook al heten we Ruilkring Hogeland, ook mensen van buiten de gemeente Het Hogeland zijn zeer welkom als lid.

Duurzaamheid en betrokkenheid bij elkaar zijn speerpunten van de Ruilkring.

Om de betrokkenheid met elkaar vorm te geven zijn er maandelijks ledenbijeenkomsten in een afgehuurde ruimte of bij een van de leden thuis. Wij bieden dan koffie en thee met eigen gemaakt lekkers, gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, gezelligheid en vaak mooie gesprekken en natuurlijk het handelen betaald in pangels, het zgn. “pangelen”.

Door Corona waren de bijeenkomsten de afgelopen 2 jaar zeer beperkt, maar we mogen weer!

En dat gaan we dan ook doen op

zaterdag 9 april a.s. van 14 tot 16 uur in Winsum.

 

Het thema van deze inloopbijeenkomst is “Voorjaar”! En we denken dan niet alleen aan de voorjaarsschoonmaak en – opruiming, maar ook aan Paasversieringen, voorjaarspoppetjes als lammetjes en kuikentjes en al het nieuwe in de tuin zoals zaadjes, bolletjes en stekjes.

 

Ben je (nog) geen lid, maar wil je een keer komen kijken en luisteren? Je bent van harte welkom, maar geef je wel even op via contact@ruilkringhogeland.nl. Na opgave krijg je van ons het adres en een routebeschrijving.

 

Wil je meer weten over de Ruilkring Hogeland? Kijk op  www.ruilkringhogeland.nl. Daar vind je de doelstelling, spelregels, vraag en aanbod van leden, en kun je de laatste nieuwsbrief lezen.

Voor een contributie van € 1,00 per maand ben je al lid en krijg je bovendien als welkomstgeschenk  een startkapitaal van 30 pangels, zodat je meteen kunt gaan pangelen.

Je aanmelden als nieuw lid kan ook via contact@ruilkringhogeland.nl.

 

Graag tot ziens bij Ruilkring Hogeland

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen