Kerk in het dorp

Kerk in het Dorp

 

De kerk van Eenrum is beeldbepalend voor het dorp, van grote afstand is de toren als een baken in het landschap zichtbaar. De kerk van Eenrum is eigendom van de Stichting oude Groninger Kerken en wordt beheerd door de Protestantse gemeente Winsum-Halfambt. Sinds 2016 is het project Kerk in het Dorp opgestart om de kerk van Eenrum (en van Den Andel en Westernieland) open en levend te houden.

Er worden enkele kerkdiensten per jaar gehouden, waaronder op kerstavond. Daarnaast zijn er diverse activiteiten in en om de kerk van Eenrum. Zo is er elke eerste vrijdag van de maand een Open Poort in het gebouwtje naast de kerk. De Poort is open van 10 tot 12 uur voor koffie, thee, appeltaart en een thema. Elke eerste zaterdag van de maand is de kerk beschikbaar voor iedereen die eens gebruik wil maken van de bijzondere akoestiek van de kerk: Galmen in de Kerk. Eens per jaar wordt een pelgrimstocht georganiseerd die onder andere de kerk van Eenrum aandoet. De kerk is van april tot eind oktober opengesteld van donderdag tm zondag. In de maanden juli en augustus werkt een kunstenaar in de kerk in het kader van het project Monnikenwerk. De kerk beschikt over een goed onderhouden Lohman orgel waarop regelmatig concerten worden gegeven door de eigen organist en waarvan ook gast-organisten gebruik kunnen maken.

De kerk maakt deel uit van de Protestantse gemeente Winsum-Halfambt (www.pgwh.nl) waaraan twee predikanten en een pastor zijn verbonden. Jolanda Tuma is werkzaam voor het project Kerk in het Dorp en is pastor in de dorpen Eenrum, Den Andel en Westernieland.

Voor meer informatie en activiteiten zie: www.kerkinhetdorp.nl.

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen