Kledingbank Maxima, Voedselbank en De Voedseltuin in Het Hogeland zoeken met spoed helpende handen

Kledingbank Maxima Het Hogeland, Voedselbank Het Hogeland en De  Voedseltuin in Bovenhuizen ondersteunen inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Zo verbouwt De Voedseltuin van Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen groente voor Voedselbank Het Hogeland, een uitgiftepunt waar inwoners van de BMWE gemeenten  terecht kunnen voor een  voedselpakket als het huishoudgeld onder een bepaald bedrag uitkomt.

En voorziet Kledingbank Maxima Het Hogeland mensen, die minder dan 120% van het bijstandsniveau ontvangen, van kleding.

Deze ondersteuning aan inwoners van Het Hogeland draait volledig op de inzet van vrijwilligers, maar de drie stichtingen zijn dringend op zoek naar meer vrijwilligers om de werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren.

Er worden vrijwilligers gezocht voor o.a. tuinwerkzaamheden, winkelacties,  het sorteren van kleding, coördineren van werkzaamheden en bestuurswerk.

Een reden om samen  met de Steunpunten Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum, Bedum en  Eemsmond op donderdag 17 mei 2018  een informatiebijeenkomst te organiseren over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij Kledingbank Maxima Het Hogeland, Voedselbank Het Hogeland en De Voedseltuin in Bovenhuizen.

Tijdens deze  bijeenkomst wordt informatie gegeven over de werkwijze en activiteiten van de stichtingen, vertellen  ervaren vrijwilligers over hun werkzaamheden en is er gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Voedselbank.

Op zoek naar  vrijwilligerswerk of nieuwsgierig naar de werkzaamheden van deze vrijwilligersorganisaties?

Iedereen is vanaf 13:15 uur welkom bij Voedselbank Het Hogeland, Lombok 1, te Winsum.

De informatiebijeenkomst start om 13:30 en duurt tot 15:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Irma Schuurman van Vrijwilligers Vacaturebank Eemsmond, bereikbaar via 0595 – 43 32 45 of i.schuurman@werkopmaat.info.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen