Mc Eenrum

Het jaar loopt bijna weer teneinde en het seizoen 2022 is inmiddels weer voorbij.

Na twee corona jaren konden we weer een grasbaanrace gaan organiseren en de toerleden konden weer enkele toertochten organiseren waaronder een toerweekend.

We kunnen weer terug kijken op een productief jaar met een fantastische race op 27 en 28 augustus. Dit jaar bestond de Motorclub Eenrum & Omstreken ook nog eens 75 jaar.

Het jaar 2022 is de mc Eenrum begonnen met het nieuwe onderkomen aan de Aagstweg af te werken, om er in Augustus een maximale profijt van te kunnen hebben.

De bouw van de loods voor de opslag van de materialen en tevens de realisatie van een vergaderruimte en een ontvangstruimte in diezelfde loods kwam ook gereed in mei 2022, vooral mede door de hulp van vrijwilligers en een aantal sponsoren.

Op 20 mei hadden we voor de club van 50 leden en sponsoren een gezellige avond georganiseerd met medewerking van Jacob Alkema en Jannick de Jong. In haar streven om een motorclub te mogen en kunnen zijn met naam en faam in de wijde omgeving, hecht het bestuur van de motorclub Mc Eenrum veel waarde aan een stevige band met het bedrijfsleven. Duidelijk en een goed onderbouwd sponsorbeleid in deze economische roerige tijden is zeker geen overbodige luxe, maar daarnaast is het geen gemakkelijke opgave.

De Motorclub Mc Eenrum deed daarom een uitnodiging uitgaan aan alle sponsors van de club voor een speciale sponsoravond, waarbij Jacob Alkema als speciale gastspreker van de KNVB en Jannick de Jong als rijder dieper in ging wat je er allemaal voor moet doen en laten om een goed evenement te kunnen organiseren.

Op 28 augustus was het eindelijk zover. Na op de 27e al een spannende race te hebben gezien waren er een dag later maar liefst ruim 3700 toeschouwers aanwezig op het sportpark in Eenrum. De omstandigheden waren op zaterdag en zondag fantastisch Het was droog, de baan was super snel, er kon op beide dagen op tijd gestart worden en er werden zeer hoge snelheden behaald.

Op 31 december zal de MCE in samenwerking met de COOP in Eenrum oliebollen gaan verkopen op het pleintje voor de supermarkt in Eenrum.

Inmiddels is het bestuur alweer begonnen met de organisatie van de activiteiten voor 2023:

Op 11 februari is er een open huis voor alle MCE-leden en belangstellenden. U bent van harte welkom aan de Aagstweg 3a te Eenrum van 13.00 uur t/m 17.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor alle vrijwilligers en helpers die mee hebben geholpen met de bouw van de loods is er ’s avonds een gezellige avond met barbecue van 19.00 uur t/m 24.00 uur. Een uitnodiging volgt hiervoor nog.

De jaarvergadering is op vrijdag 18 maart, aanvang 20.00 uur in het Dorpshuis te Eenrum.

De data en klassen voor de grasbaanraces zijn nog onder voorbehoud, de KNMV moet de baansportkalender voor 2023 nog bevestigen:

Zaterdag 19 augustus:

Jeugd en nationale grasbaanraces: 65cc jeugd, 85cc jeugd, 125cc  jeugd, Powergirls, Specials Nationalen, Cup Shortrack 125cc, 250cc, 500cc.

Zondag 20 augustus:

Masters of Sidecars en internationale solo’s, ONK Shorttrack ST1 en ST2, ONK 125 cc specials jeugd.

Verder zal er dan weer worden gestreden om de Jur Bolt bokaal. De 4 snelste zijspancombinaties uit de training gaan strijden om het baanrecord.

Het bestuur van de Motorclub Eenrum wil iedereen bedanken voor zijn steun en inzet voor de club. Wij hopen dat wij in 2023 ook weer op u mogen rekenen.

Het bestuur van Mc Eenrum wenst u hele fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar 2023

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen