Naam oud Eenrummer huisarts komt terug op straatnaambord.

De gemeente De Marne heeft  op verzoek van de Historische Kring Eenrum haar medewerking verleend voor het plaatsen van een straatnaambord in het dorp. Het gaat hier om het pad langs de begraafplaats, de verbinding tussen  De Akkers en de Hereweg, in Eenrum.

Gezien de vrijwel vergeten naam van huisarts Arend Folmer uit de 19e eeuw vond de Historische Kring het een goed idee hier aandacht aan te schenken en de naam van deze huisarts terug te laten komen op een straatnaambord. Folmer vestigde zich in 1858 als huisarts in Eenrum en liet in 1873 een herenhuis bouwen aan de Hereweg 9, een ontwerp van de architect J.F. Scheepers. De tuin liet hij ontwerpen door de bekende tuinarchitect Gerrit Vlaskamp.  Het herenhuis, genaamd  “villa ’t Hoogeland”  wordt thans bewoond door fysio/manueeltherapeut Hansems. Het pand  ligt tegenover het pad. Naast zijn beroep als huisarts toonde Folmer veel interesse voor de antropologie en archeologie. In de loop van de tijd hield hij zich steeds meer bezig met het bestuderen van schedels, veelal afkomstig uit afgegraven wierden. Hij publiceerde enkele artikelen in tijdschriften. In 1882 verhuisde Folmer naar Rijswijk waar hij in 1915 overleed.
Aanstaande zaterdag 25 mei, om 11.00 uur, wordt de straatnaam officieel bekend gemaakt aan de bevolking van Eenrum door het echtpaar Hansems.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen