Nieuwe expositie Pronkkoamer Saaxumhuizen

Op zaterdag 22 november om 16.00 uur is de opening van een nieuwe expositie in de Pronkkoamer. De expositie, die t/m 28 december 2014 loopt, bestaat uit werken van de kunstenaars Sibrich Veenland (Baflo), keramiek, Akke v.d. Werf (Baflo) schilderijen en Berend Hogeling (Groningen) assemblages.

 

Sibrich Veenland

Sibrich Veenland

Sibrich Veenland (keramiek) vindt haar inspiratie op de plek waar ze woont en werkt, het Groninger      Hogeland; de enorme ruimte op het land met de majestueuze wolkenpartijen, de altijd aanwezige wind en het prachtige kleiland. Haar beelden zijn de vertalingen van dit landschap en de wijze, waarop ze dit beleeft. De beelden worden gemaakt van klei, fijne of grove witte chamotte of gietklei.

Akke van der Werf

Akke van der Werf

Akke van der Werf (schilderijen) De piramides waren reeds lang geleden geschetst maar nooit naar tevredenheid uitgevoerd. Haar vroegere werken waren altijd heel strak en clean. Door een herseninfarct gedwongen rechtshandig geworden, bleek dat ze nu in een lossere techniek moest werken en de schetsen  nu  wèl in schilderijen kon omzetten, waar ze zelf tevreden mee kan zijn.

Berend la Guerre

Berend la Guerre

Berend Hogeling (assemblages) De assemblages bestaan uit het aanbrengen van structuur op paneel door middel van hout, steen en metaal en alles wat hij interessant vindt om een goede compositie te krijgen. De verflagen zijn afwisselend transparant en vet, maar door de meerdere lagen wordt diepte verkregen. De werken zijn voor de toeschouwer intrigerend , en er is veel te zien op één vlak.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen