Notoarestoen doet mee met Aktie NLDOET

Notoarestoen doet mee met Aktie NLDOET op zaterdag 21 maart

Wat zijn de NLDoet klussen van dit jaar:

  1. Paden verbeteren. Er zijn twee slingerpaden; beide zijn ongeveer 150 meter lang. Op het ene pad liggen schelpen,het andere pad moet bedekt zijn met houtsnippers. We kopen schelpen in Zoutkamp en deze schelpen worden door de vrijwilligers met behulp van kruiwagens uitgereden . Ook halen we houtsnippers om uit te strooien over het oostelijke pad, waar nooit schelpen liggen in verband met het karakter van dit deel van de tuin. Voorafgaand aan het strooien van houtsnippers wordt de grond geëgaliseerd met een kleine shovel (een soort graafmachine). Naast deze verbeteringen gaan de vrijwilligers ook de randen afsteken van alle andere paden. Hier ligt asfalt en de grasranden worden daar weer netjes gemaakt.
  2. Reinigen houten vlonder van het verandaterras bij het tuinhuis. Deze is glad geworden door aanslag en wordt met de hogedrukreiniger schoon gemaakt om de toegankelijkheid te verbeteren.
  3. Reiniging en onderhoud verfwerk toegangshek. Het toegangshek is groen uitgeslagen en de verf is aan onderhoud toe.
  4. Reinigen en onderhouden alle naambordjes van bomen en rhododendrons. Deze zijn tien jaar geleden aangeschaft ten behoeve van het educatieve aspect van de tuin.

Onze vaste vrijwilligers zullen natuurlijk op deze zaterdag van de partij zijn.

Wij hopen voor deze NLDoet dag echter ook extra vrijwilligers te kunnen verwelkomen.

Het belooft een actieve ochtend te worden waarbij de catering feestelijk oranje zal zijn.

Kom gezellig een ochtend klussen in het groen!

Opgave kan bij Marjolein Akse: 0595-492058 of info@arboretumeenrum.nl

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen