Opening schooltuin!

Afgelopen donderdag 26 mei heeft wethouder Kor Berghuis (en zelf ook boer) samen met Anna Fleur Meijer, de schooltuin geopend in Eenrum. Anna Fleur had de naam voor de tuin verzonnen; Moestuin Het Bijtje! De schooltuin zal voor groep 6 van de Octopus zijn, waar ze groente en bloemen gaan kweken in hun eigen tuintje. Na de opening hebben de kinderen voltrots hun tuintjes laten zien aan hun ouders en genodigden. De schooltuin is een onderdeel van Stichting Dorpsmoestuin Eenrum.

De schooltuin is mede mogelijk gemaakt door de hulp van NLdoet, Gemeente De Marne, Buitengewone Gemeente.NU, Dorpsbelangen Eenrum en vele vrijwilligers!

 

Oproep!

 

Het intensief bezig zijn met de oprichting van de schooltuin heeft helaas geresulteerd tot enige verwaarlozing van De Dorpsmoestuin. Met andere woorden: Wij hebben hulp nodig om het weer in orde te krijgen, zodat de tuin klaar is om les in te geven over onder andere het bodemleven.

                           Zaterdag 18 juni

organiseren wij een meewerkdag op De Dorpsmoestuin van 14:00 tot 17:00

 

Iedereen is welkom! Kinderen onder de 12 jaar graag onder begeleiding.

Wij zorgen voor drinken en een versnapering.

Zou je op andere momenten mee willen werken of inzetbaar zijn voor bepaalde (tuin)klussen, meld je aan voor het tuinteam! Contact en info via Barbara. Tel: 0595-557266. Wij horen graag als je komt. Dit kan telefonisch of via de mail: dorpsmoestuin@gmail.com

 

mei 2016 026 mei 2016 025 mei 2016 024

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen