2 mei Sport, spanning en spektakel op het sportpark van Eenrum.

Er gaat niets boven Groningen. In Eenrum denkt men daar echter anders over. Ook in Eenrum werd in vroeger jaren met grote regelmaat gekoerst. Het dorp kende een rijke historie in de Nederlandse drafsport maar na het sluiten van de poorten van de lokale drafbaan bleef het lange tijd stil in Eenrum.

Met de komst van de Flevofarm naar Eenrum wist de fokker de weg naar Eenrum weer te vinden en sinds enkele jaren timmert men er weer aan de weg met de jaarlijkse grasbaankoersen op het lokale sportpark.

Eenrum kenmerkt zich door hoog gedoteerde koersen en dit gegeven trekt ‘s-lands beste paarden naar het hoge noorden. Altijd volle velden met veel spanning. Ook het publiek komt in Eenrum volop aan haar trekken. Naast de koersen doet men er in Eenrum alles aan om het publiek te vermaken.

Publieksakties zorgen ervoor dat u met fantastische prijzen naar huis kunt gaan. De organisatie in Eenrum is in één woord fantastisch. Trainers, pikeurs en publiek komen vanwege dit feit, graag naar de baan in het dorp. In 2014 kunt u zelf eigenaar van een paard worden. Met de actie “eigenaar voor één dag” waant u zich eigenaar van Zur Beuckenswijk. Alles wat dit paard wint, wint u ook!!!

Ook voor de kids is er dit jaar voldoende vertier, Naast een springkussen kunt de jongste koersbezoekers een ritje op een pony maken.

Na afloop van de koers blijft het altijd gezellig in Eenrum. U kunt nog even gezellig napraten over de races in één van de lokale café’s.

In 2014 heeft Eenrum wederom de eer om het nieuwe grasbaanseizoen te openen. Op vrijdag 2 mei zullen de grasbaanspecialisten uit heel Nederland aantreden voor de eerste confrontatie van het jaar en zal duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen in het nieuwe seizoen liggen.

Voor u als bezoeker een absolute must om daarbij aanwezig te zijn. De eerste koers op deze vrijdag begint om 16.00 uur. Zorg dat u op tijd bent want van dit spektakel wilt u niets missen!

Voor meer informatie:

www.grasbanen.nl of facebook : Drafbaan Eenrum

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen