Paardenkoersen in Eenrum, vrijdag 8 mei, entree gratis!

Er gaat niets boven Groningen. In Eenrum denkt men daar echter anders over. Ook in Eenrum werd in vroeger jaren met grote regelmaat gekoerst. Het dorp kent een rijke historie in de Nederlandse drafsport maar na het sluiten van de poorten van de lokale drafbaan bleef het hier lange tijd stil. Met de komst van de Flevofarm naar Eenrum wist de fokker de weg naar Eenrum weer te vinden en alweer 15 jaar lang wordt er aan de weg getimmerd met de jaarlijkse grasbaankoersen op het sportpark.

 

 

Eigenaar worden van een paard?

Ook dit jaar komen de beste paarden uit het land naar het hoge noorden. Daarnaast gaan we natuurlijk weer ons best doen om het publiek te vermaken. Trainers, pikeurs en publiek komen dan ook graag naar de paardenkoersen. Dit jaar hebben we een geweldige prominenten/persprijs in het leven geroepen en is er weer een mooie verloting, dit jaar ook apart voor de kinderen. De verlotingen zorgen er voor dat u met fantastische prijzen naar huis kunt gaan. Ook kunt u voor 1 dag, eigenaar worden van een paard. Als dit paard wint, dan gaat u met 500 euro naar huis! Als troostprijs bij verlies ontvangt u 100 euro.

 

Prominenten/Persprijs

Prominenten en vertegenwoordigers van de noordelijke pers nemen plaats in een duo-sulky. Kor Berghuis, wethouder van gemeente De Marne, Prins Carnaval, Burdy, een vertegenwoordiger van de Ommelander Courant en een vertegenwoordiger van de Streekkrant en last but not least, Thomas Benes als plaatselijke prominent. Zij gaan samen met een beroepspikeur deelnemen aan een koers. Dit belooft een echt spektakel te worden. U kunt ze aanmoedigen!

 

Grote prijzen en een kinderverloterij

Voor de kinderen zijn er mooie prijzen. Loten hiervoor kosten 0,50 cent. We verloten een dagje in het subtropisch zwemparadijs “De Bonte Wever” in Assen. Klimmen bij Waddenfun en een etentje in het pannenkoekenschip in Groningen. Ook een dagje wadlopen zit in het prijzenpakket. Alle prijzen zijn voor een gezin met maximaal vijf personen. De grote verloting, lootjes voor 1 euro, bestaat uit een drietal prijzen. Eigenlijk allemaal hoofdprijzen. Als eerste prijs een enveloppe met 250 euro. De tweede prijs is een weekendje Schiermonnikoog in een mooi huisje voor het hele gezin en voor de romantici onder ons, de derde prijs, een romantisch boottochtje met picknickmand, door de Groninger Maren.

 

In 2015 heeft Eenrum wederom de eer om het nieuwe grasbaanseizoen te openen. Op vrijdag 8 mei zullen de grasbaanspecialisten uit heel Nederland aantreden voor de eerste confrontatie van het jaar en zal duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen in het nieuwe seizoen liggen.

 

U bent van harte welkom. De eerste koers op deze vrijdag begint om 16.00 uur. Zorg dat u op tijd bent want van dit spektakel wilt u niets missen. De toegang is dit jaar gratis.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen