Persbericht Actie Mobiel

Datum: Dinsdag 26 november 2013

Tijd:  20:00 uur tot 21:30 uur

Plaats :  Ontmoetingspunt Eenrum  J.J. Willingestraat 9

Toegang gratis

Organisator: Jongeren Eenrum i.s.m. Jongerenwerk De Marne

 

Jongeren Eenrum in actie

Dinsdag 26 november is er een speciale avond in het Ontmoetingspunt in Eenrum.  Jongeren staan dan klaar voor een mobiel consult met gratis cake en koffie. Iedereen die vragen heeft over de mogelijkheden op de mobiele telefoon is van harte welkom. Het kan zijn dat ouderen willen leren berichtjes sturen of een app op hun mobiel willen plaatsen, of informatie willen hoe een app werkt en wat je er mee kunt enz. enz.  Iedereen is van harte welkom. Dit alles gebeurd onder de naam “Actie Mobiel”

Ook kunnen er vragen over tablets gesteld worden. Daarnaast hebben de jongeren nog een speciale actie voor alle(groot)ouders: Leer FIFA 14 spelen op de gamecomputer. Dit is een actie voor elke (groot)ouder die zijn of haar (klein)kind eens wil uitdagen.

De jongeren in Eenrum hebben eindelijk hun eigen hangplek en de nieuwe jeugdsoos komt er aan. Dit is voor hun een goede reden om met verschillende acties iets terug te doen voor het dorp. “We hebben er zin in en we hopen op een grote opkomst”  aldus Martijn Nubé de voorzitter van het jongerenbestuur.

In het verleden hebben de jongeren al geholpen met het opknappen van de Moestuin en met het opknappen van de speeltuin. In december willen de jongeren ook nog een voetbaltoernooi organiseren voor heel het dorp.

Martijn Nube van het jongerenbestuur:”We hebben nu deze actie verzonnen omdat mobiele telefoons echt iets is waarmee wij de ouderen kunnen helpen” “We doen dit ook samen met Ainrom Old en Nij” . Jongerenwerker Jasper van Woerkom is benieuwd naar de opkomst. “Volgens mij moeten sommige ouderen nog een beetje wennen aan de nieuwe situatie. Het belangrijkste is dat de jongeren zich echt in willen zetten voor hun dorp en dan is er veel mogelijk”. Er is al huis aan huis geflyerd en natuurlijk zijn ook alle web 2.0 communicatiemiddelen ingezet. Dit alles gebeurd ook met steun van gemeente en provincie in het kader van het project “Jongeren Aan Zet”

Informatie:

Jongerenbestuur:           Martijn Nubé    06-46566229 martijn-nube@hotmail.com

Jongerenwerk:                                Teye Barkema 06-41134348 teye@jongerenwerk.com

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen