Pieterburen : 28 en 29 augustus voorstelling op de dijk door BUOG

Oorsprong
Nieuwe belevingsvoorstelling BUOG aan het Wad
Terug naar de Oorsprong, met de kont op de dijk en de voeten in het slik. Eind augustus en begin september reist de voorstelling Oorsprong naar Ameland (Fr), Terschelling (Fr), Texel (N-H), Pieterburen (Gr), Holwerd (Fr) en Oosterland/Stroe (N-H). Oosprong wordt gemaakt door BUOG. Deze Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen maken met deze voorstelling een reis naar de bron, waarbij het publiek al zittend op de dijk, met de voeten in het slik, de schoonheid en de ontembare voeding van het Wad ervaart door dans, muziek en theater.
Oorsprong vindt plaats tijdens laagwater. Het is een voorstelling waarbij kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen centraal staat. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.
Eerst reist de voorstelling langs Ameland, Terschelling en Texel. Op deze locaties wordt de voorstelling gecombineerd met een waddenexcursie door waddengidsen, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reist Oorsprong langs Pieterburen, Holwerd en Oosterland/Stroe. Op deze locaties gaat het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier wordt het publiek door de integere lokale bevolking mee op reis genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen.
Waar & wanneer
Ameland : 14 en 15 augustus (16.00 en 17.00 uur),Terschelling : 18 en 19 augustus (19.00 en 20.00 uur) Texel : 21 en 22 augustus (19.00 en 20.00 uur)Pieterburen : 28 en 29 augustus (16.00 en 17.00 uur) Holwerd : 2 en 3 september (19.00 en 20.00 uur) Oosterland/Stroe : 4 en 5 september (19.00 en 20.00 uur)
Kaartverkoop Via www.buog.nl kunnen kaarten besteld worden voor de voorstelling.
Over BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman en maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties en onontgonnen plekken. De voorstelling wordt in samenwerking met de Waddenvereniging tot stand gebracht.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen