Project Nestkast

Afgelopen najaar werd het Arboretum Notoarestoen verrast door een royale schenking van de Stichting Stimuleringsfonds Eenrum. Het bestuur besloot het bedrag te bestemmen voor de aanschaf van nieuwe nestkastjes in de tuin.

Leerlingen van de Octopus werden betrokken bij deze activiteit die de naam kreeg Project Nestkast. Vrijwilligster Margriet de Vries en voorzitter Jan Hink kwamen in gesprek met Ina Kotter, leerkracht van groep 7, die zeer enthousiast bleek voor het plan.
Op woensdag ochtend 6 februari j.l. werd er door de leerlingen flink gewerkt. Enkele ouders hielpen mee en de kinderen lieten zien aan het bestuurslid van de tuin hoe enthousiast ze waren. Tijdens dit  knutseluur en ook daarvoor (er zit veel werk in), werden 30 vogelhuisjes in elkaar gezet. De kastjes krijgen ook nog een leuk kleurtje; in een volgende les zullen de kinderen verder met verf aan de slag gaan.
De kinderen zullen de nestkasten zelf gaan ophangen in de Notoarestoen.
Dit zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart a.s. om 13.00 uur.
Het bestuur van het Arboretum Notoarestoen nodigt alle bewoners van Eenrum uit om deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen