Ruilkring Hogeland

Zaterdag  9 april jl. was er weer sinds lange tijd een inloopmarkt van de Ruilkring Hogeland, de  vereniging van mensen uit Het Hogeland en omgeving die zich bezighoudt met het “kopen, verkopen of uitlenen” van goederen zoals (tuin)gereedschap, boeken, huisraad of een auto, het verlenen van diensten, zoals hulp bij opruimen, tuinklussen en stoelmassage en het delen van kennis bijvoorbeeld op computergebied, en dat zonder tussenkomst van geld! Als betaalmiddel wordt er een virtuele munt gebruikt: de pangel.

Het was een succesvolle bijeenkomst. We mochten vele “oude”, maar ook nieuwe leden ontvangen en er werd druk gepangeld onder het genot van de zelfgemaakte versnaperingen, paaseitjes en een kopje koffie of thee.

 

De volgende inloopbijeenkomst staat ook al weer gepland, namelijk op

zaterdag 21 mei a.s. om 14 uur. Het thema van deze bijeenkomst is “Duurzaamheid”, een van de speerpunten van de Ruilkring Hogeland. Het ruilen van goederen is natuurlijk al heel duurzaam, maar er worden door verschillende leden van de Ruilkring ook “duurzame” goederen gemaakt en “verpangeld”, zoals zelfgemaakte jam, enveloppen, wasbare “wattenschijven”, herbruikbare stoffen broodzakken en schoonmaakmiddelen en deodorant van natuurlijke ingrediënten.

 

Nieuwsgierig geworden en wil je een keer komen kijken en luisteren en misschien zelfs wel pangelen?  Je bent van harte welkom! Geef je wel even op via contact@ruilkringhogeland.nl. Na opgave krijg je van ons het adres en een routebeschrijving.

 

Wil je meer weten over de Ruilkring Hogeland? Kijk op  www.ruilkringhogeland.nl. Daar vind je de doelstelling, spelregels, vraag en aanbod van leden, en kun je de laatste nieuwsbrief lezen. Voor een contributie van € 1,00 per maand ben je al lid en krijg je bovendien als welkomstgeschenk  een startkapitaal van 30 pangels, zodat je meteen kunt gaan pangelen.

Je aanmelden als nieuw lid kan ook via contact@ruilkringhogeland.nl.

 

Graag tot ziens bij Ruilkring Hogeland

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen