SOLO-EXPOSITIE PIET VAN DE HOEF, EEN GENERALIST

Piet van de Hoef (1949) was 25 jaar werkzaam als huisarts. Daarna ging hij naar de Klassieke Academie in Groningen, waar hij na 5 jaar met de 1e lichting studenten afstudeerde. Sindsdien is hij als kunstschilder full-time aan het werk.

‘Op de academie kreeg ik het advies een thema te kiezen en me daar in te specialiseren. Maar ik had eerder heel bewust voor het vak van huisarts, een generalist, gekozen. Een deelgebied zoals ogen, oren, zenuwstelsel, was te beperkt, liever alles, dat vond ik boeiender. Zo heb ik in mijn nieuwe vak ook geen keus gemaakt. Ik was ervan overtuigd dat de thema’s en onderwerpen vanzelf zouden komen bovendrijven. Alles wat als boeiend ervaren wordt, kan geschilderd worden, dit kan bepaald worden door het onderwerp, de schoonheid of juist de lelijkheid, het licht”.

Zondag 9 november om 14.00 uur feestelijke opening. Keimpe van der Kooi, filosoof, beeldend kunstenaar, jaargenoot, collega en vriend spreekt het openingswoord. De muzikale omlijsting is van het kwartet Surpraaiz. Dit kwartet bestaat uit Emma van Dijk (sopraan), Mariette de Visser (alt), Betto van der Deijl (tenor) en Ignace Frenay (bas). Alle zangers zijn van oorsprong klassiek geschoold. Maar zoals de naam al doet vermoeden verrassen ze u graag met een breder repertoire.

Met plezier nodigen wij u uit de opening met ons te vieren en te komen genieten van de nieuwe expositie.

Theo en Ankie Onnes

Galerie Het Raadhuis

Raadhuisstraat 17

9967 RA Eenrum

www.galeriehetraadhuis.nl

0595-497002

Folkingestraat, Groningen

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen