Stand van zaken nieuwbouwplannen Ds. Uilkensstraat

Van Wierden en Borgen ontving Dorpsbelangen dinsdag 24 februari een brief met daarin de volgende inhoud:
Stand van zaken
De oude woningen op de twee locaties aan de Ds. Uilkenstraat zijn gesloopt en er zijn sonderingen uitgevoerd voor de nieuwbouw aan de Ds. Uilkenstraat 6 t/m 24. Dat is de locatie waar de 2-onder-1-kap gezinswoningen hebben gestaan. Voor de plek waar de seniorenwoningen hebben gestaan zijn vooralsnog geen nieuwbouwplannen.
De gemeente heeft groen licht gegeven voor de bouw van 10 levensloopwoningen. Deze woningen zijn geschikt voor (kleine) gezinnen, maar ook voor ouderen.

Planning
Zoals u waarschijnlijk weet valt Eenrum ook binnen het gebied waar aardbevingen door de gaswinning kunnen voorkomen. Er zijn de door de overheid diverse adviezen opgesteld die bij het bouwen in deze gebieden kunnen worden toegepast. Deze zijn afgelopen maand gepubliceerd. Wij zijn nog aan het onderzoeken hoe wij deze adviezen in het bouwsysteem van deze woningen kunnen toepassen. Dit betekent dat wij nog geen exacte startdatum van de bouw kunnen geven, omdat wij afhankelijk zijn van de goedkeuring van externe partijen. Zodra wij hier meer over kunnen vertellen zullen wij u hierover via onze website www.wierdenenborgen.nl op de hoogte houden. Vanaf 3 maart vindt u het project op onze website onder het tabblad ‘projecten’.
Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij graag bereid deze te beantwoorden. Het telefoonnummer is 050-4023750 (keuze 4).

De brief is ondertekend door R.T. Kramer, algemeen directeur Wierden en Borgen

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen