Theatergroep Auth&Tiek deelt geparfumeerde ‘bekeuringen’ uit in Leens

Acteurs van straattheatergroep Auth&Tiek zijn op zaterdag 13 februari weer actief in de gemeente De Marne. Op de parkeerplaats van een supermarkt in Leens gaan twee politieagentes gehuld in roze kledij geparfumeerde ‘bekeuringen’ uitdelen. Ook is er een steltloper met een stoplichthoed en een grote vlag. De steltloper zwaait mensen die de parkeerplaats verlaten uit en wenst ze een veilige reis. Met deze ludieke acties willen de acteurs aandacht vragen voor het project Veilig door De Marne en nieuwe leden werven voor een speciale theatergroep.

Het is niet de eerste keer dat de acteurs de straat op gaan in Leens. Op 23 januari waren de ‘sopvrouwen’ actief, met hetzelfde doel. De acteurs hopen met hun acties te bereiken dat inwoners van de gemeente De Marne zich aan willen sluiten bij de groep. De acteurs willen graag een straattheatergroep voor en door De Marne creëren, die bijvoorbeeld kan optreden bij evenementen in de regio. Ook zal de groep geregeld aandacht vragen voor veilig verkeersgedrag in de gemeente. De roze politieagentes delen flyers uit met de contactgegevens van de groep.

Veilig door De Marne

Het project Veilig door De Marne is van start gegaan in maart 2015. In het project kunnen bewoners zelf een aanpak bedenken om de verkeersveiligheid in hun dorp, buurt of straat te verbeteren. Gedurende tenminste een jaar faciliteert de gemeente bewoners bij het bedenken en uitvoeren van hun aanpak. Op deze manier hoopt de gemeente goede lokale oplossingen te krijgen voor verkeersproblemen en verkeersveiligheid in relatie tot gedrag in alle dorpen op de agenda te krijgen. Daarnaast probeert de gemeente met dit project een andere manier van samenwerking met de inwoners uit.

image001

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen