Topdravers koersen in Eenrum, vrij entree

Gratis verloting voor alle bezoekers: eigenaar voor één dag

Topdravers koersen in Eenrum, vrij entree

Op woensdag 14 augustus nemen de dravers bezit van de grasbaan op het sportcomplex in Eenrum, waarop later in het kermisweekend de grasbaanraces voor motoren worden gehouden. De 1 PK’s staan garant voor spektakel en een mooie middag, zo zagen we de laatste jaren. Net als afgelopen jaar zullen de koersen rechtsom worden verreden.
Het hoofdnummer is het Flevofarm Stayerskampioenschap, een koers voor de hoogste klasse over de afstand van 3500 meter. De koers is vernoemd naar de toonaangevende stoeterij van de familie Iwema. Dankzij dit bedrijf is Eenrum in zowel binnen- als buitenland een begrip. Trainer Rob van Toor uit Den Haag kijkt uit naar deze koers voor paarden met de lange adem. Hij won vorig jaar met Bruno Lanzarote en heeft in Eenrum een abonnement op de winst. “Dat was zege nummer drie”, meldt Van Toor. “Ik heb deze koers eerder gewonnen met Oscar Boshoeve en Valentino Viola. Voor de editie van dit jaar heb ik opnieuw verwachtingen. Bruno Lanzarote gaat heel goed rechtsom, Eenrum past hem prima en de stayersafstand is hem op het lijf geschreven. Hij begint een koers pas leuk te vinden naarmate het langer duurt. Onderweg heb ik de eerste twee kilometer niets in handen en lig ik ergens achteraan. Ineens pakt hij dan het bit op en gaat hij met me aan de haal. Ik stuur hem dan naar buiten en hij begint paarden te passeren, net zolang tot hij ze allemaal voorbij is. Ik hoef hem niet eerder in de koers te vragen om een stap extra te zetten, dat doet hij niet. Hij geeft zelf aan wanneer hij zover is.” Van Toor verwacht dat zijn Bruno dit jaar nog beter is dan een jaar geleden. “We hebben hem onlangs na laten kijken door een dierenarts en die vond een wervel die verschoven was. Daar heeft hij vermoedelijk heel lang last van gehad, het verklaart waarom hij zich in de koers zo apart gedroeg. Nu hij behandeld is gaat hij in het werk beter dan ooit.”
De organisatie van de paardenkoersen in Eenrum heeft een unieke publieksactie bedacht. Iedereen die op woensdag 14 augustus de koersbaan bezoekt loot gratis mee om voor die dag de eigenaar te worden van een kansrijke draver die start in een van de 10 koersen. De ‘Eigenaar voor één dag’ wordt na de vierde koers geloot en zal daarna op stal kennismaken met paard, trainer en rijder. De draver in kwestie is een medefavoriet die normaal loopt voor eigenaar Peter Delis van de kampioensstal van 2018, Stal Payday. Delis staat voor deze ene keer met alle plezier zijn prijzengeld af. “De eerste keer dat we dat deden, ook hier in Eenrum, won het paard het hoofdnummer van die dag. De ‘Eigenaar voor één dag’ ging bij de huldiging mee op de foto en ontving meteen daarna de eerste prijs van 1.000 euro. Boter bij de vis”, aldus Delis, die momenteel op koers ligt om net als vorig jaar kampioen te worden bij de eigenaren. “We koersen zowel in Nederland als in Frankrijk. Op beide fronten gaat het erg goed, we hebben nu al meer geld verdiend dan in 2018 in het hele jaar. Zouden we vandaag een eerste prijs af moeten geven aan een gelukkige bezoeker, dan doen we dat graag.”
Meedoen aan de verloting is eenvoudig. Vul het formulier dat u bij binnenkomst krijgt in en gooi het in de daarvoor bestemde bus. Alle formulieren die voor de start van de vierde koers in de bus belanden loten mee.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen