Uitnodiging bijeenkomst elektrische deelauto’s

Hierbij nodigen we jullie vereniging of bestuur uit voor een inspiratie en kennisavond over (elektrische) deelauto’s. Grek en de gemeente zijn op zoek naar locaties waar dit zou kunnen.

Een elektrische deel-auto die in een wijk of het dorp staat, kan door meer gebruikers worden benut. Via moderne middelen is de auto te reserveren. Dat kan voor meerdere doelgroepen interessant zijn:

  1. Veel bewoners of bedrijven zouden misschien wel elektrisch willen rijden, maar de auto’s zijn nog erg duur.
  2. Veel bewoners hebben een 2e auto, die wel erg vaak stil staat (en die van de buren ook).
  3. Sommige bewoners hebben geen auto, maar kunnen met het OV niet altijd komen op de tijden en momenten dat ze willen.
  4. De medewerkers van de gemeente Hogeland reizen in de gemeente en tussen de verschillende gemeentehuizen. Die kunnen ook elektrisch rijden.

De gemeente De Marne wil een pilot ondersteunen, om samen met lokale bewoners een elektrische deelauto goed bezet te krijgen. Hiervoor zijn we samen met Grek op zoek naar 1 of 2 locaties waar we nog dit jaar kunnen starten. Ook ideeën voor andere locaties in 2019 zijn welkom.

Op de avond zal Han-Paul van Westing namens Energie VanOns de mogelijkheden van zo’n pilot met jullie verkennen.

De avond vindt plaats op donderdag 1 november. Inloop vanaf 19.30 uur Start 20u. Locatie: Wongema, Tammingastraat 58, 9978 PD Hornhuizen

De gemeente De Marne en de Groninger Energie Koepel organiseren deze avond. Om een indicatie te krijgen van hoeveel mensen we kunnen verwachten verzoek ik u vriendelijk zich aan te melden via aanmelden@grek.nl

Noteer vast in de agenda:

Op zaterdagmiddag 10 november organiseren we op het plein voor het gemeentehuis in Leens een Kennismaking elektrische mobiliteit. We zullen daar diverse vormen van elektrisch vervoer laten zien en ervaren. Ook de modellen van de deelauto zullen we daar zeer waarschijnlijk al tonen.

Initiatiefbegeleider GrEK

Cooperatie Groninger Energie Koepel U.A.

Bezoekadres: Atoomweg 6B, Groningen

Telefoon: + 31 6 11 47 42 46

Werkdagen: maandag, woensdag

Jantine.koppert@grek.nl

Kijk ook eens op www.grek.nl

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen