Van Sinterklaas naar Kerst

Het Ainrommer Shantykoor heeft dit jaar de taak op zich genomen om de Eenrumers te voorzien van een kerstboom. Vanaf vandaag, zaterdag 6 december, tot en met 20 december staan de mannen van het koor iedere dag klaar met hun kerstbomen. Hun standplaats is voor de Coop.

Van Sinterklaas naar kerstboomverkoper

Niet alleen het kerstfeest is belangrijk voor het koor, ook het Sinterklaasfeest staat hoog in hun vaandel. Dit geldt met name voor ex-voorzitter Dirk Oostema. Hij nam tijdens de jaarlijkse Toyrun, die georganiseerd wordt voor ernstig zieke kinderen, de rol van Sinterklaas voor zijn rekening.

IMG-20141206-WA0001

Normaal gesproken worden de cadeautjes voor de kinderen betaald uit een pot die bijeen gespaard wordt door kroeghouders. Zij hebben in hun cafeetjes een grote bus staan waar mensen geld kunnen doneren voor de Toyrun. Dit jaar ontbraken de bussen in de kroegen, waardoor er geen budget was om presentjes te kopen. Omdat de Toyrun dit jaar eigenlijk niet georganiseerd zou worden, ontbraken afgelopen jaar de donatiebussen. Daarom werd er dit jaar een vrijwillige bijdrage van tien euro aan de deelnemende motorrijders gevraagd. Van de inleg werden namelijk cadeautjes gekocht die door Sinterklaas aan de zieke kinderen werd geschonken.

Vorige week zondag 30 november, was het zover. Na een uur lang in de visagie kwam Oostema onherkenbaar naar buiten als de goedheiligman. Samen met een peloton van motoren, die voor tien euro mee konden rijden, voerde Oostema de groep aan in een zijspan. Samen bezoeken zij zieke kinderen in ziekenhuizen in de stad om hen toch nog enigszins een mooi Sinterklaasfeest te geven.

Het Universitair Medisch Centrum in de stad deed dit jaar helaas niet mee, maar wel goed nieuws voor de kinderen in het Martini – ziekenhuis. Zij kregen volop aandacht van de Sint en zijn pieten: het was voor hen een dag om niet snel te vergeten.

Op de Vismarkt hield de Sint een toespraak voor alle motorrijders en ander publiek. De snijdende kou kon veel mensen niet deren. Uiteindelijk was het zowel voor Oostema als de motorrijders een mooie dag en is het zeker voor herhaling vatbaar. Zoals Oostema terecht opmerkte: ‘De gezichten van die kinderen zijn onbetaalbaar. Daar doe je het uiteindelijk voor.’

 

img_7089 img_7090

img_7092img_7091

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen