Verslag inloopavond Stichting Kerozie 28 mei jl.

Op woensdagavond 28 mei jl hebben wij een inloopavond gehouden om buurtbewoners iets van onze woonvorm te laten zien en vragen te beantwoorden. We mochten ongeveer 60 mensen verwelkomen: buurtbewoners en vertegenwoordigers van dorpsbelangen, de gemeente en Noaberschap.

We waren blij met de vele belangstellende en positieve reacties. Er waren o.a. bezoekers die regelmatig in het gebouw kwamen toen het nog een onderdeel was van De Hoven. We waren ook blij met de kritische geluiden en vragen van enkele bezoekers, omdat die ons duidelijk maakten dat we meer moeten communiceren en een 1e inloopavond nog maar het begin daarvoor is.

Vragen die o.a. werden gesteld waren: hoeveel bewoners telt de woonvorm (10, met nog 1 kamer vrij), hoeveel begeleiders zijn aanwezig (er is 24/7 begeleiding en gedurende de dag is er enkele uren een extra begeleider aanwezig), welke scholing hebben de begeleiders (MBO en HBO plus voortdurende bijscholing), welke leeftijden hebben de bewoners (21 – 59 jaar, met een gemiddelde van 40 jaar), welke problematiek hebben de bewoners (soms is er sprake van een verstandelijke beperking, soms van een psychiatrische beperking en soms is er een verslavingsachtergrond).

Alle bezoekers: hartelijk dank voor uw komst en tot ziens.

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen