Vrijwilligers gevraagd voor begraafplaats Eenrum

Al sinds 1991 wordt onze begraafplaats twee keer per jaar opgeruimd en schoongemaakt door vrijwilligers. Dit is destijds opgestart door dhr. Wegter. Deze groep zorgt ervoor dat het aanzien netjes blijft. Hier zijn we heel blij mee! 

Helaas is er op onze begraafplaats ook veel achterstallig onderhoud. Daarvoor is er nu, in overleg met de kerkelijke beheerder van de begraafplaats, een nieuwe groep vrijwilligers opgestart. Deze groep is al begonnen met grof snoeiwerk rondom de begraafplaats.  

Daarnaast is er overleg met Stichting Landschapsbeheer Groningen over o.a. restauratiewerk aan het lijkhuisje, het leggen van nieuwe tegels, opruimen van de grachten enz. Ook zullen de zerken worden gereinigd, de namen weer leesbaar worden gemaakt en zo nodig (metselwerk) worden hersteld. Deze laatste werkzaamheden zullen worden begeleid door Wim Bastiaanse, lid van de kerkhovencommissie, woonachtig te Eenrum.  

Voor de diverse werkzaamheden zijn we op zoek naar vrijwilligers, die onze begraafplaats willen helpen opknappen. Dit kan op een gezamenlijk tijdstip, maar ook op een zelf te bepalen dag/tijd.  

Voor vragen en/of aanmeldingen: 

Petra van der Scheer, petravdscheer@gmail.com  

Alvast bedankt! 

Namens de vrijwilligers: 

Wim Bastiaanse en Petra van der Scheer. 

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen