Weer een feestje!

Ruilkring Hogeland is een vereniging van mensen die zich bezighoudt met het ‘kopen en verkopen’ of uitlenen van goederen, gereedschappen, of  het aanbieden van diensten en het delen van kennis etc.

En dat allemaal zonder tussenkomst van geld! Als betaalmiddel wordt een virtuele munt gebruikt: de pangel. Dat is handig omdat je dan jouw verdiende pangels bij andere leden van de ruilkring kunt inzetten voor een aanbod dat voor jou aantrekkelijk is.

Duurzaamheid en betrokkenheid bij elkaar zijn speerpunten van de Ruilkring.

Om betrokkenheid met elkaar vorm te geven zijn er maandelijks ledenbijeenkomsten, in een afgehuurde ruimte of bij een van de leden thuis. Koffie met wat lekkers erbij, gelegenheid om elkaar te leren kennen, gezellig en vaak mooie gesprekken. En natuurlijk de handel betaald in pangels.

Sinds de Coronamaatregelen van maart vorig jaar, zijn we in augustus voor het eerst weer bij elkaar geweest. En dat was een feestje. Helaas geen plaats voor belangstellenden die keer, omdat het maximum aantal deelnemers al snel was behaald.

Maar een volgend feestje staat al weer in de startblokken: we vieren deze maand namelijk ons eerste lustrum, 5 jaar alweer dat Ruilkring Hogeland actief is. En dat doen we op donderdag 28 oktober a.s., van 19.30 – 21.00 uur in Winsum.

En we maken er een feestje van, waarbij we nu ook echt heel graag belangstellenden zien.

Ruimte genoeg om nog wat afstand tot elkaar te kunnen houden in deze nog steeds Coronatijd.

Wat hoort er bij een feestje: een cadeautje, gratis koffie of thee en  taart! En je kunt er de sfeer te proeven, je vragen stellen, en kennis maken met anderen.

En deze keer dus ook: hoe is het begonnen, waar staan we nu, kortom items die bij een lustrum horen.

Daar wil je toch bij zijn? Van harte welkom zou ik zeggen.

Wellicht ook goed om te weten dat er op 24 november opnieuw een inloopbijeenkomst staat gepland. We blijven actief!

Meer weten? Kijk eens op  www.ruilkringhogeland.nl , daar vind je de doelstelling, spelregels, vraag en aanbod van leden, en kun je de laatste nieuwsbrief lezen.

Opgave voor de ledenbijeenkomst van 28 oktober en/of 24 november óf je aanmelding als nieuw lid kan via contact@ruilkringhogeland.nl  Voor een contributie van € 1,00 per maand ben je al lid en krijg je bovendien nog een startkapitaal van 30 pangels, zodat je meteen kunt gaan ‘handelen’.

Na opgave voor deelname aan de ledenbijeenkomst  krijg je het adres en een routebeschrijving.

Wees welkom en voel je welkom!

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen