Wereldlichtjesdag in Notoarestoen Eenrum

Zondag 10 december wordt in de Notoarestoen in Eenrum weer een Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.                    

De naam mag genoemd blijven
Op Wereldlichtjesdag worden er overal in de wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. In Noord Groningen wordt Wereldlichtjesdag opnieuw gehouden in de Notoarestoen aan het Ernstheemsterpad in Eenrum, om mensen die een kind(je) zijn verloren te laten voelen dat ze niet alleen zijn in dit verlies. De naam van het zo geliefde kind mag genoemd blijven.

Een plaats waar verdriet wordt gekend
Zondagavond 10 december is de Notoarestoen een plaats waar verdriet wordt gekend. Waar wordt stilgestaan bij het kind dat gemist wordt. Of het nu gaat om een kindje dat tijdens de zwangerschap is overleden of om een volwassen kind. Of het heel kort geleden is gebeurd of heel veel jaren geleden. De leegte die een kind kan achterlaten is groots.

Alle vorige keren herdachten zo’n honderd nabestaanden hun kind(je), broer(tje), zus(je) of kleinkind(je). Nabestaanden kwamen niet alleen uit de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond, waar de Notoarestoen centraal in gelegen ligt, maar ook uit plaatsen buiten deze drie gemeenten.

Besloten omgeving
De Notoarestoen is een prachtige besloten tuin, waardoor in een intieme en vertrouwelijke sfeer herdacht kan worden. In de tuin is vrijwel geen elektrische verlichting. Daarom wordt alles zoveel mogelijk verlicht met kaarsjes: vanaf de tuinpoort tot in de vijver. De vijver is het centrale punt tijdens de bijeenkomst.
Kaarsenzakjes
Ook deze keer wordt tijdens de bijeenkomst gebruik gemaakt van kaarsenzakjes. Om deelnemers aan de Wereldlichtjesdag de gelegenheid te geven er thuis een boodschap, tekst of tekening op te kunnen zetten, kunnen kaarsenzakken afgehaald worden bij de organisatie.

 

Programma
De tuinpoort is vanaf 18.20 uur geopend, kaarsenzakjes liggen ook hier klaar. Het programma begint om 18.30 uur. Er is een kort openingswoord door Bertus de Groot, wijkagent in Wehe den Hoorn. De Groot is, net als de sprekers van de vorige bijeenkomsten, vanuit zijn beroep betrokken bij de ingrijpende gebeurtenis die het overlijden van een kind is. Na zijn openingswoord is er muziek en zijn er troostende woorden. En noemen we de namen van de kinderen die gemist worden. Om 19.00 uur steken we met elkaar de kaarsjes aan. Nadat het speciaal voor Wereldlichtjesdag geschreven lied ‘Precious Child’ is gezongen, is er koffie of thee voor wie daar behoefte aan heeft.

 

 

Wilt u de naam van uw overleden kind(je) laten horen of een kaarsenzak afhalen om een boodschap op te zetten, dan kunt u contact opnemen met:

–           Hilda Oostenbrink (06 18207991 / michielenhilda@hotmail.com);
–           Catja Havinga (06 28596859 / catjahavinga@live.nl);
–           Uitvaartzorg van Stad tot Wad (0595 433363 /

info@uitvaartzorgvanstadtotwad.nl).

 

Meer informatie over de Wereldlichtjesdag is te vinden op de facebookpagina’s van Wereldlichtjesdag Noord Groningen en van Uitvaartzorg van Stad tot Wad.

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen