WK Langbaan Grand Prix 4

Nederlandse helden én internationale wereldtop aan de start op 20 augustus 2017

WK Langbaan Grand Prix 4 om het Wereld kampioenschap Solo in Eenrum

EENRUM – Top motorsport in Eenrum! Op zondag 20 augustus wordt er op de langbaan in Eenrum een Grand Prix om het Wereldkampioenschap Langbaan gehouden.

De wereldmotorbond FIM heeft de Motorclub Eenrum & Omstreken gevraagd om wederom een Grand Prix te organiseren om het Wereld kampioenschap langbaan solo 2017. Met de gehele wereld top aan de start en onze Nederlandse helden, belooft het zondag 20 augustus 2017 voor de 7e keer (1999.2000.2010.2014.2015.2016) weer een waar spektakel te worden.

Naast de Grand Prix om het WK zullen ook de internationale zijspannen en de Short Track ST2 het startlint.

Met name Jannick de Jong was de eerste WK Grand Prix 1 Herxheim in een blakende vorm, nadat hij de 1e drie ONK wedstrijden in Nederland al op zijn naam wist te schrijven, pakte hij op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim ook alweer zijn 1e GP overwinning. In La Reole de Grand Prix 2 van 2017, ging de overwinning naar Mathieu Trésarrieu en de 4e plaats was voor onze landgenoot Theo Pijper. Wie de finale in Eenrum gaat winnen is niet op voorhand te voorspellen. Wat wel te voorspellen is dat het close racing wordt en dat ervoor iedere centimeter keihard wordt gestreden.

Het is nog de vraag of Jannick de Jong zal starten in Eenrum. Hij heeft voorlopig een start verbod opgelegd gekregen in verband met dopingperikelen.

in het derde weekend van augustus zal het een spannende strijd worden op de 625 meter supersnelle ovale grasbaan in Eenrum, die uitermate geschikt is voor races op wereld niveau.

Op zaterdag 19 augustus wordt er ook gereden en gestreden om een podiumplaats. Deze dag komen de ONK klassen op de baan: de 125 cc jeugd special, de Specialklasse nationaal, de Follow UP, de Runner UP, de Power Girls, de EVLS de 2 Valve de 4 Valves en de Short Track ST1.

 

Voor meer informatie:

Website: www.mceenrum.nl, email: info@mceenrum.nl

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen