Zondag 21 augustus Grand Prix 2 WK Langbaan Solo Eenrum 2016

FIM Grand Prix 2 WK Langbaan Solo Eenrum 2016

zondag 21 augustus 2016

 Nederlandse helden én internationale toppers aan de start op 21 augustus 2016
Grand Prix om het Wereldkampioenschap Langbaan Solo in Eenrum

 

EENRUM – Hij staat weer in de startblokken: de Grand Prix om het Wereldkampioenschap Langbaan Solo, georganiseerd door de Motor Club Eenrum. Het Nederlandse grasbaanteam is onlangs wereldkampioen geworden in teamverband in het Tsjechische Mariënbad, nu mogen de toppers individueel rijden op de 625 meter lange ‘droombaan’ in Eenrum. Op zondag 21 augustus 2016 zal deze voor de 6e maal (1999, 2000, 2010, 2014, 2015) verreden worden.

 

De wereldmotorbond FIM heeft de Motor Club Eenrum gevraagd om een Grand Prix te organiseren om het Wereld Kampioenschap 2016. Met alle internationale toppers aan de start, en onze eigen Nederlandse helden, belooft het zondag 21 augustus een spannende strijd te worden. Natuurlijk zal de huidige Wereldkampioen Jannick de Jong aan de startblokken staan, die in 2015 een succesvol seizoen kende: hij werd wederom Nederlands én Europees kampioen Grasbaan Solo. Ook is Theo Pijper aanwezig bij de spannende races, die een achtste plek behaalde tijdens de eerste Grand Prix  in het Duitse Mühldorf. Dirk Fabriek uit Stadskanaal ontvangt de wildcard kan zich alvast opmaken voor een spectaculair race middag in Eenrum. Romano Hummel en Henry van der Steen staan eerste en tweede reserve in de Grand Prix van Eenrum.

 

De supersnelle, 625 meter lange Eenrumer grasbaan-ovaal is uitermate geschikt voor races op wereldniveau. De 15 beste grasbaancoureurs van de wereld staan garant voor hoge snelheden, spectaculaire inhaalacties en close racing. Daarnaast zullen de zijspannen en de ST1 het programma van de zondag compleet maken.

 

Op zaterdag 20 augustus wordt er, naast de zondag, ook gereden en gestreden. Er is een Open Nederlands Kampioenschap jeugd & nationalen en een Europees Kampioenschap voor de altijd nog fel strijdende veteranen in de European Veteran Longtrack Series.

 

 

Œ Meer informatie op vernieuwde website: http://www.mceenrum.nl

 

 

 

Meer nieuws

Nieuwsbericht insturen