Wie ben je?
Ik ben Peter van der Mark, geboren op 15 februari 1967. In het dagelijks leven ben ik Beleidsadviseur Medische Staf van de ziekenhuizen in de Treant Zorggroep (Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal). Ik woon sinds 2000 in Eenrum, ben getrouwd met Joke en vader van David (2006), Hilde (2008) en Thomas (2013).

Waarom een bestuursfunctie in Dorpsbelangen?
Meer dan ooit komt het in deze tijd van krimp, grote bezuinigingen en verdwijnende voorzieningen aan op actieve mensen in een dorp. Gelukkig zien we in Eenrum dat heel veel mensen die handschoen oppakken.

Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Eenrum?
Dat Eenrum ook op de lange termijn een aantrekkelijk dorp is om te wonen en te leven voor alle leeftijdsgroepen. Voor ouderen, die hier vaak al heel hun leven wonen. Voor jongeren, die zich hier thuis voelen en nog lang niet weg willen. Maar zeker ook voor jonge gezinnen van “buiten”, waarvan we willen dat zij Eenrum hoog op hun wensenlijstje hebben staan. Zo blijft het dorp levendig en houd je een mooie leeftijdsopbouw. Dat vraagt aan de ene kant om strategische beslissingen en lange termijn denken, ook van het dorp zelf. Aan de andere kant vraagt dat nu al concreet om een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld aantrekkelijke kindvoorzieningen, een goede school, kinderopvang, openbaar vervoer en bereikbare zorg. Dorpsbelangen is hierin de spin in het Eenrumer web.